Un pachet suspect a explodat în fața unei clădiri guvernamentale din Italia / VIDEO

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: Capturi de ecran/ Sursă: fanpage.it
Foto: Capturi de ecran/ Sursă: fanpage.it

Alertă cu bomba în Sardinia. Imaginile în care un pachet suspect a explodat în fața unei clădiri guvernamentale au fost filmate de un trecător. 

Un incident deosebit de grav a avut loc astăzi în Cagliari, unde un pachet suspect a fost detonat în fața clădirii Regiunii Sardinia, situată pe Viale Trento. Explozia a fost surprinsă de un videoclip filmat de un locuitor al zonei, care a fost publicat ulterior.

Autoritățile analizează imaginile camerelor de luat vederi 

 

Pachetul suspect, un recipient din plastic închis cu bandă izolatoare, a fost observat de un trecător în grădina blocului, situată pe marginea drumului. Alertat de prezența acestuia, trecătorul a contactat imediat numărul de urgență 113. Poliția a intervenit prompt, delimitând zona cu bandă roșie-albă pentru a asigura perimetrul și a preveni accesul persoanelor neautorizate. Echipajele de poliție au fost asistate de echipe specializate în dezamorsarea bombelor și de experți în criminalistică.

Guvernatorul Sardiniei, Alessandra Todde, a comentat incidentul, exprimându-și determinarea de a continua activitatea în ciuda amenințărilor. „Bunăstarea și dragostea pentru Sardinia și pentru poporul sard se reflectă în activitatea Consiliului Regional. Amenințările și intimidarea ne motivează să continuăm cu capul sus în munca pe care o facem și să implementăm programul pentru care sardinii ne-au votat și ne-au ales”, a declarat Todde.

După verificarea pachetului, autoritățile au descoperit că acesta conținea alimente și alte produse nespecificate. Deși conținutul nu părea să prezinte un pericol iminent, forma și starea în care a fost găsit pachetul au determinat declanșarea unei anchete aprofundate. Autoritățile investighează acum cine ar putea fi responsabil pentru abandonarea acestui colet în apropierea clădirii guvernamentale.

Se preconizează că analiza imaginilor de la camerele de supraveghere din zonă va oferi informații suplimentare despre persoana care a lăsat pachetul. Incidentul a generat o mobilizare semnificativă a forțelor de ordine și a adus în prim-plan preocupările legate de securitatea publică în regiune.

VIDEO

Youtube video image

Chiar ieri a fost o alertă cu bombă la bordul unui avion care efectua vineri un zbor între Mumbai și Frankfurt. 

Incidentul a fost declanșat după ce, în timpul zborului, unul dintre pasageri a găsit un șervețel pe care era scris un mesaj ce indica prezența unei bombe la bordul aeronavei. Pasagerul a adus imediat la cunoștința echipajului situația, iar echipajul, urmând procedurile standard de securitate, a decis să efectueze o aterizare de urgență la cel mai apropiat aeroport, cel din Erzurum.

Anunțul a fost făcut de compania aeriană și de autoritățile locale, citate de AFP, potrivit Agerpres. Aeronava, care transporta 247 de persoane, a fost redirecționată în scopuri de securitate, conform unei postări pe rețeaua socială X, aparținând companiei Vistara. Pasagerii au fost imediat evacuați și percheziționați individual înainte de a fi conduși în interiorul terminalului aeroportului.

---------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel