Un parapantist român a supravețuit miraculos după ce s-a izbit de cablurile de tensiune în timpul Campionatului Italian Open

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com

Un parapantist român a scăpat ca prin urechile acului după ce s-a prăbușit pe cablurile de medie tensiune. 

Un parapantist român în vârstă de 44 de ani, rezident în Monza și Brianza, a fost implicat într-un accident grav în timpul Campionatului Italian Open de Parapantă, desfășurat în Apenini. Incidentul a avut loc ieri dimineață la Fanano, în timp ce bărbatul survola un câmp adiacent via Cella di Sotto, în apropierea zonei de competiție de la Sestola.

În timpul zborului, parapantistul a pierdut controlul și s-a izbit de cablurile de medie tensiune, fiind prins între acestea la o înălțime de aproximativ patru metri de sol. Eforturile de salvare au fost coordonate rapid de către echipele de intervenție, incluzând pompierii din Pavullo și cei voluntari din Fanano. Pompierii au utilizat o platformă aeriană pentru a-l recupera pe pilot, care a fost adus în siguranță la sol în jurul orei 16:00.

Pe lângă pompieri, la fața locului au intervenit carabinierii din Fanano, poliția locală, lucrătorii sanitari de la 118 și tehnicienii Hera, care au deconectat linia electrică pentru a permite operațiunile de salvare. Unități de salvare suplimentare, inclusiv SAF din Bologna și un autocamion cu scară de la comandamentul pompierilor din Modena, au fost alertate ca măsuri de precauție, dar nu au fost necesare. 

Pilotul, care participase la competiția ce a început pe 21 iulie și se încheie astăzi, a fost găsit nevătămat și nu a suferit răni grave.

Un incident similar a avut loc anul acesta, când un parapantist român din Italia a fost salvat după a rămas blocat într-un copac. Românul în vârstă de 45 de ani,  a rămas prins în ramurile unui frasin, după ce  ploaia i-au pus viața în pericol. 

------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel