Bărbatul a început să se simtă rău la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Sandro Pertino din Torino, iar în ciuda manevrelor de resuscitare, pasagerul de 33 de ani care se afla la bordul zborului Ryanair Fr8780 spre Lamezia Terme și-a pierdut viața.
Inițial, s-a răspândit vestea că ambulanța (de la 118) a fost blocată câteva minute la porțile de acces pentru că nu ar fi fost disponibil un autovehicul care să o escorteze pe pista aeroportului, însă Sagat, compania care administrează aeroportul din Torino, neagă categoric această versiune: "Astăzi, un pasager aflat la bordul avionului care a decolat din Torino spre Lamezia s-a simțit rău. Comandantul s-a întors imediat pe aeroportul din Torino, unde avionul era așteptat pe pistă de ambulanța și de personalul medical al aeroportului. Doctorul și asistenta s-au urcat imediat în avion și au oferit asistență. Din păcate, pasagerul a murit”.
Potrivit primelor rapoarte, se pare că zborul Ryanair spre Lamezia Terme a decolat în jurul orei 11 dimineața, iar personalul a fost alertat că unul dintre pasageri se simte rău. Potrivit companiei Sagat, pilotul nu a cerut o aterizare de urgență pe un aeroport aflat pe drum, ci s-a întors la Torino. Serviciul 118 a fost anunțat, aterizarea s-a produs la 36 de minute de la decolare și, între timp, personalul încercase să stabilizeze pacientul, care ulterior a decedat. Pentru a clarifica dinamica, au sosit și inspectori ai aviației, alături de poliție.
Victima, un tânăr de 33 de ani din Calabria, lucra în Piemont: se urcase în avion în compania soției sale, care a suferit un șoc și a fost transportată la spital. Cei doi erau căsătoriți de vara trecută.
Doi pasageri care erau medici au intervenit pentru a-l resuscita
"Din cauza stării de rău a unui pasager, aeronava care se îndrepta spre Lamezia Terme s-a întors la Torino cu o procedură de urgență – explică cei de la 118 -. Între timp, la bordul aeronavei, doi medici aflați întâmplător la bord au început operațiuni de resuscitare cardiopulmonară asistați de personalul aeronavei, care a pus la dispoziție defibrilatorul semiautomatic (AED) prezent în avion”. Înainte de aterizare, medicii au aplicat două șocuri cu defibrilatorul pentru a readuce inima la o funcționare normală.
Între timp, personalul sanitar de serviciu al aeroportului se pregătea pe pistă pentru a acorda ajutor: "Centrul de operațiuni 118, alertat, a trimis ambulanța Borgaro Torinese br, urmată de o altă ambulanță cu medic și asistentă. La sosirea avionului, medicul de gardă al aeroportului s-a urcat imediat și i-a oferit al treilea șoc cu defibrilatorul și i-a administrat adrenalină. Totul a fost însă în zadar.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News