Martin Foradori Hofstätter, proprietarul uneia dintre cele mai importante vinării din Tirolul de Sud, încearcă de săptămâni întregi să-i aducă în Italia pe vechii săi muncitori de sezon, specializați în tăierea podgoriilor: opt românce capabile să taie impecabil plantele, fără a le deteriora și astfel se garantează calitatea strugurilor (și a vinului), relatează Corriere della Serra.
Când a înțeles că birocrația va împiedica angajarea celor opt muncitoare, a închiriat un jet privat pentru a le aduce la Bolzano.
Povestea începe la granița cu Ungaria. Uniunea Europeană a fost de acord cu organizarea unor coridoare care să faciliteze tranzitul forței de muncă din est. Producătorii de vinuri germani și austrieci au beneficiat deja de acesta.
„Am încercat să rezolvăm problema în toate felurile - spune el - Așa că, după două săptămâni de apeluri telefonice, contacte cu politicieni locali, din Roma și Uniunea Europeană, reprezentanți ai ambasadelor, precum și discuții intense cu managerii asociațiilor comerciale, ne-am trezit nevoiți să închiriem, in extremis, un jet privat de la aeroportul din Cluj pentru a le aduce în Italia. Pentru această perioadă, o puteți considera o cheltuială chiar nebună, dar fără aceasta, viitorul podgoriilor mele ar fi fost compromis. Nu aveam nicio alternativă," a povestit proprietarul.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News