Un prizonier de război ucrainean a fost filmat în timp ce era castrat de soldații ruși. Imaginile stârnesc indignare la Kiev

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Un prizonier de război ucrainean a fost filmat în timp ce era castrat de soldații ruși. Imaginile stârnesc indignare la Kiev / Foto: Unsplash
Un prizonier de război ucrainean a fost filmat în timp ce era castrat de soldații ruși. Imaginile stârnesc indignare la Kiev / Foto: Unsplash

A apărut o înregistrare video îngrozitoare în care se pare că un prizonier de război ucrainean este castrat de răpitorii săi ruși. 

Înregistrarea a fost primită de MailOnline, dar nu o publică, deoarece are un puternic impact emoțional, arată cum un grup de bărbați îmbrăcați în camuflaj rusesc imobilizează un soldat în uniformă ucraineană și, cu ajutorul unui cuțit, îi îndepărtează organele genitale, pe care le prezintă apoi în fața camerei. 

Nu se știe exact când sau unde a fost făcută filmarea, dar unii dintre soldații ruși care apar în ea au fost filmați pe linia frontului din Donbas în luna iunie.

 

Deputatul ucrainean Inna Sovsun a postat pe Twitter filmarea: "Rusia trebuie să plătească pentru asta”

 

„Dați Ucrainei armele de care are nevoie pentru a opri acest coșmar o dată pentru totdeauna. Lumea nu se poate preface că acest lucru nu se întâmplă.”, spune deputatul ucrainean conform Daily Mail.

De asemenea, nu este clar ce s-a întâmplat cu soldatul ucrainean din filmuleț, dar este puțin probabil ca acesta să fi supraviețuit rănilor sale fără asistență medicală imediată. 

Aric Toler, de la site-ul de investigații Bellingcat, care a reușit să-i identifice pe otrăvitorii din Salisbury, a declarat pentru The Times că videoclipul este probabil autentic.

„Nu există nicio dovadă că videoclipul a fost trucat“, a spus el, arătând spre mass-media de stat rusă care a arătat unii dintre aceiași soldați ruși în orașul Severodonetsk în iunie.

 

Soldatul care a făcut castrarea ar putea fi identificat

 

Internauții încearcă acum să îl identifice pe soldatul văzut făcând castrarea și cred că acesta ar putea proveni dintr-o unitate cecenă care, în cele din urmă, se află sub comanda lui Ramzan Kadîrov, prietenul lui Putin.

Alții au sugerat că echipamentul de camuflaj pe care îl poartă provine de la o unitate Rosgvardia - garda națională rusă care se subordonează direct lui Putin.

Videoclipul este doar cea mai recentă dintr-un lung șir de dovezi ale crimelor de război comise de forțele rusești în Ucraina.

Bucha și Irpin, două orașe de la periferia Kievului, au fost cele mai afectate de atrocități

 

Bucha și Irpin, două orașe de la periferia Kievului, au fost cele mai afectate de atrocități - cu numeroase dovezi lăsate în urmă în ceea ce privește răpiri, tortură și execuții sumare ale civililor și soldaților.

Dovezi anecdotice sugerează că trupele rusești au desfășurat, de asemenea, campanii deliberate de viol și agresiune sexuală.

Oficialii ucraineni au avertizat că este probabil ca atrocități similare să fi fost comise și în alte zone ocupate de Rusia - cum ar fi Mariupol și Donbas - dar Moscova a distrus probabil dovezile acestor crime. 

 

Se crede că mai mult de un milion de ucraineni au fost trimiși în lagăre de concentrare

 

De asemenea, se crede că mai mult de un milion de ucraineni au fost deportați cu forța din zonele pe care Rusia le-a confiscat și le-a luat prin intermediul unor tabere de filtrare.

Soldați, funcționari guvernamentali, membri ai serviciilor de urgență și familiile acestora au raportat că au fost trimiși în lagăre de concentrare pe teritoriul ocupat, unde se practică tortura, abuzurile sexuale și simulările de execuții.

Cei care nu ajung în lagăre sunt trimiși adânc în Rusia - unii până pe Insula Șerpilor sau în largul coastei Japoniei - unde sunt forțați să muncească.

 

Ucraina afirmă că investighează peste 21.000 de crime comise de forțele rusești

 

Ucraina afirmă că investighează peste 21.000 de crime comise de forțele rusești, în timp ce echipe internaționale de procurori au mers în țară pentru a acorda asistență.

Primul care a fost încarcerat a fost comandantul de tancuri Vadim Shishimarin, în vârstă de 21 de ani, care a recunoscut că l-a împușcat mortal pe Oleksandr Shelipov, în vârstă de 62 de ani, în primele zile de război.

Shishimarin a declarat că a fost presat de camarazii săi să îl ucidă pe Shelipov, temându-se că bătrânul - care mergea pe lângă bicicleta sa pe marginea drumului - urma să raporteze poziția lor trupelor ucrainene.

Curtea Penală Internațională a descris Ucraina ca fiind "o scenă a crimei" și a trimis cea mai mare echipă de anchetă din istorie.

Estimările privind numărul de morți în rândul civililor sunt aproape imposibil de obținut, dar Ucraina crede că acesta se ridică cel puțin la câteva zeci de mii.

Responsabilii ONU pentru drepturile omului au documentat cel puțin 5.000 de morți, dar spun că probabil sunt mult mai mulți care nu pot fi verificați din cauza luptelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel