Această măsură va contribui la dezvoltarea economiei, promovarea turismului şi creşterea mobilităţii bunurilor şi persoanelor.
Punctul de frontieră va fi deschis pentru persoane şi mărfuri, cu un program permanent atât pentru punctul de trecere a frontierei, cât şi pentru biroul vamal de frontieră.
Deschiderea punctului internaţional de trecere a frontierei şi a biroului vamal de frontieră va constitui o măsură favorabilă pentru dezvoltarea economiei, pentru promovarea turismului şi pentru înlesnirea mobilităţii bunurilor şi persoanelor.
De asemenea, prin existenţa sa, noul aeroport are un impact pozitiv şi în domeniul apărării ţării şi securităţii naţionale, având în vedere locarea şi relocarea activităţilor din zona de interes a Poligonului militar Cincu-Braşov, facilitând instruirea în comun cu alte state membre NATO, dar şi cu sprijinul activităţilor circumscrise misiunilor Forţelor Aeriene, prin extinderea activităţilor de zbor, prin posibila relocare a antrenamentelor de zbor pentru studenţii Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă” din Braşov pe noul aeroport.
Aeroportul ar putea deveni operațional din iunie 2023
Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav ar putea deveni operațional din iunie 2023, a anunțat directorul general al ROMATSA, Adrian Cojoc. Anterior, se vehicula data de 1 noiembrie 2022 pentru operaționalizarea primului aeroport din România construit de la zero în ultimii 50 de ani. Printre factorii care contribuie la decalarea termenului de operaționalizare a aerportului s-ar număra posibile întârzieri în livrarea echipamentelor de radionavigație.
Președintele Consiliului Județean Brașov Adrian Veștea estimează că până la finalul lunii octombrie vor fi livrate la Brașov toate componentele, arată Brașov.net.
Investiția totală în Aerportul Internațional Brașov – Ghimbav s-ar ridica la 120 de milioane de euro, conform unor cifre publicate în presa locală. Șeful administrației județene Brașov a precizat că primul aeroport nou din România, de după anul 1974, va fi al treilea din punct de vedere al dimensiunii terminalului, după Aeroportul «Henri Coandă» și cel din Cluj – Napoca.
De asemenea, aeroportul din Brașov va fi primul din țară care va utiliza un turn virtual. În ceea ce privește numărul de pasageri, Anghel a declarat că a fost luat în calcul un număr de 300.000 de pasageri pe an.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News