Andra Grosu, proprietara restaurantului Yashibe, își împărtășește experiențele fascinante legate de deschiderea propriului ei restaurant în Japonia. Cu numele ușor de pronunțat atât pentru japonezi, cât și pentru români, Yashibe a devenit un loc în care se adună oaspeți din diferite colțuri ale lumii.
Restaurantul românesc celebru din Japonia deschide o nouă locație
Afacerea merge bine de câțiva ani de zile, având succes în Japonia, atât în rândul românilor care locuiesc sau trec pe acolo, cât și al străinilor. Însă de curând, românca a deschis chiar o nouă locație. Anunțul a fost făcut până în România, de către mama ei, interpreta de muzică populară din Iași, Rodica Grosu.
Aceasta a distribuit pe pagina ei de Facebook o postare făcută direct de pagina oficială a restaurantului. Femeia a îndemnat românii care călătoresc să nu ezite să oprească la restaurantul fiicei sale și a felicitat-o pentru reușită.
„Restaurantul „YASHIBE" din Japonia al fiicei mele Grosu Andra-Ștefānica vă așteaptă în noua locație! Urmăriți video! Felicitări draga mamei și mult succes!”. a scris interpreta de muzică populară.
Mulți japonezi sunt din ce în ce mai interesați de cultura românească
Andra își amintește cum, atunci când japonezii auzeau cuvântul „România”, spuneau în gura mare nume celebre precum Nadia Comăneci, Ceaușescu, Hagi sau Dracula. Ea se străduia să le explice că România înseamnă mult mai mult decât aceste figuri celebre. Mulți japonezi sunt interesați de cultura românească, inclusiv de gastronomie, vinuri, istorie și muzică, subliniază Andra Grosu.
Mâncărurile pregătite cu pasiune de Andra sunt savurate de oaspeți japonezi, francezi, americani și de românii aflați la mii de kilometri distanță de casă. Pe lângă bucate, aceștia au ocazia să descopere și portul tradițional românesc.
Restaurantul Yashibe este modul prin care românca păstrează legătura cu țara noastră
Restaurantul Yashibe servește preparate tradiționale românești, precum sarmale, mici, fasole cu cârnați, salată de boeuf, salată de vinete, icre, cârnați de casă, ciorbe și borșuri cu afumătură, așa cum se găsesc în România. Andra a remarcat că japonezele adoră ia românească, iar la evenimentele importante încearcă să se îmbrace în costumul național românesc pentru a transmite o imagine completă a țării sale.
Săptămâna trecută a organizat chiar un eveniment dedicat iei românești: „Vreau să celebrez fermecătoarea bluză românească, cunoscută și sub numele de "ie"! Această îmbrăcăminte tradițională rafinată este o adevărată reflectare a moștenirii și a măiestriei bogate a României. Haideți să ne scufundăm împreună în povestea sa captivantă!”, a postat Andra pe pagina de Facebook a restaurantului.
Restaurantul Yashibe a devenit pentru Andra a doua casă, menținând legătura cu România prin mâncare, iar clienții i-au devenit prieteni. Morita, un japonez îndrăgostit de România, a vizitat țara de mai multe ori și intenționează să o facă din nou.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News