Un restaurant din Hamburg percepe taxă de intrare de la clienți. Proprietarul explică: Include serviciul și apa de la robinet!

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Un restaurant din Hamburg percepe taxă de intrare de la clienți. Proprietarul explică - Include serviciul și apa de la robinet. Sursa foto: freepik.com
Un restaurant din Hamburg percepe taxă de intrare de la clienți. Proprietarul explică - Include serviciul și apa de la robinet. Sursa foto: freepik.com

Un restaurant de lux din Hamburg percepe bani clienților și pentru locurile ocupate. Proprietarul explică abordarea gastronomică controversată.

Cel mai ieftin starter costă 50 de euro. Este un „Paté Croute de Boeuf”. Ce e pe masă? „O pastă germană Angus cu sos remoulade și legume murate”, se spune în meniul restaurantului de lux „100/200 Kitchen” din Hamburg.  

Pentru felul principal, se recomandă un „Lobster Thermidor & Bisque”, un homar Helgoland cu spanac, ciuperci de Paris și anghinare, precum și sos olandez și Gouda vechie de cel puțin 72 de luni. Combinată cu „brioche feulletée” (Cream Chantilly, cremă de înghețată cu macis și gem de citrice) ca desert, clienții vor plăti 200 de euro la prânz, de persoană.

Un cuplu care nu a plătit pizza consumată la un restaurant din Italia, căutat pe facebook: Vă invităm să treceți pe aici!

Pe lângă bacșiș, care probabil va fi generos, trebuie să achite și o „taxă de loc” de 35 de euro. Este condiția pentru a obține chiar și o rezervare, scrie Hamburger Morgenpost (MoPo). 

Restaurantul controversat din Germania. Patronul spune că altfel ar merge în pierdere

 

Vorbim despre restaurantul „100/200 Kitchen” din cartierul Rothenburgsort, nu departe de Hafen City la Billhafen.

Proprietarul Sophie Lehmann explică că taxa de 35 de euro garantează o „cifră de afaceri minimă, altfel este o afacere în pierdere”. Taxa de intrare include serviciul, pâinea, untul, dar și apa de la robinet.

Proprietarul restaurantului din Italia, păgubit de doi miri fugari, și-a luat un avocat: Nu mă voi opri până nu primesc banii

În caz contrar, o masă à la carte nu este profitabilă din cauza costurilor de exploatare. „Cei 35 de euro sunt pentru ocuparea unui loc, în sensul cel mai pozitiv, în care ești îngrijit și distrat”, explică Lehmann.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel