Un român a băut o ladă cu bere ca să "dea afară" vaccinul. Ulterior a dat vina pe vaccin pentru faptul că e amețit

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Un român a băut o ladă cu bere ca să "dea afară" vaccinul, povestește un medic român stabilit în Suedia. Apoi, pacientul s-a simțit amețit, dar nu l-a crezut pe medic că nu din cauza vaccinului, ci a alcoolului.

"Azi am vorbit cu un pacient care era foarte împotriva vaccinului. Știa pe de rost tot punctajul: control, moarte, experiment, virusul nu există, știți voi. Azi mi-a spus că s-a vaccinat fiindcă trebuia să plece într-o delegație în străinătate și nu voia 'să-i bage ăia bețe în nas și să-i slăbească creierul'. Apoi mi-a spus că după vaccin s-a dus acasă și a băut o ladă de bere ca să 'dea vaccinul afară' ". Și că după aia s-a 'simțit amețit' din cauza 'drăciei ăleia' ”, scrie medicul Laura Ghibu pe Facebook.

Medicul a încercat să-i explice persoanei respective că vaccinul nu poate fi "dat afară cu bere" și că amețeala depinde cu cea mai mare probabilitate de cantitatea de alcool pe care o avea în sânge: "Nu m-a crezut. Oricum l-am felicitat pentru alegere".

Întrebată în comentarii dacă pacientul era român, Laura Ghibu răspunde afirmativ.

O altă persoană comentează postarea medicului spunând că are în jurul său 5 persoane "total antivacciniste, dar care s-au vaccinat fix din același motiv: să plece în străinătate".

Studiu despre varianta Delta: vaccinurile au eficacitate de peste 90% în fața decesului

 

Vaccinurile au eficacitate de peste 90%, susține un medic român, stabilit în SUA. Specialistul a analizat rezultatele unui studiu despre protecția conferită de vaccinul anti-COVID în raport cu decesul. Studiul a fost realizat după răspândirea variantei Delta.

Studiul a fost făcut pe 1,5 milioane de persoane care s-au vaccinat cu Astra Zeneca și Pfizer.

„Este un studiu mic, făcut doar pe 1.5 milioane de scoțieni. În intervalul studiat, au fost 201 decese prin COVID-19. În grupul 18-39 de ani-0 decese la vaccinați și 17 la nevaccinați. În grupul 40-59 de ani- eficiența vaccinurilor a fost de 88% pentru Astra Zeneca și de 95% pentru Pfizer. În grupul >60 de ani, 90% pentru AZ și 87% pentru Pfizer”, a explicat Cristian Apetrei, medic virusolog și profesor în Boli Infecțioase și Microbiologie la Facultatea de Medicină, Universitatea din Pittsburgh (SUA).

Concluzia studiului este că eficacitatea vaccinurilor analizate în studiu este de peste 90% în cazul variantei Delta.

„Per ansamblu, eficacitatea celor două vaccinuri față de varianta Delta la 14 zile de la a doua doză: 91% pentru AZ și 90% pentru Pfizer”, a fost concluzia lui Cristian Apetrei.

De la începutul campaniei de vaccinare, în România au fost utilizate peste 9 milioane de doze Pfizer BioNTech și peste 850.000 de doze AstraZeneca.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel