Un român a blocat traficul feroviar în Germania: 22 de trenuri au avut întârziere 10 ore

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: Ilustrativ / Sursă: Freepik
Foto: Ilustrativ / Sursă: Freepik

Un român din Germania a blocat traficul feroviar mergând fără motiv pe șinele de tren.

Marți (13 august) după-amiază, traficul feroviar din jurul Gelsenkirchen a fost grav perturbat, afectând 22 de trenuri și generând întârzieri semnificative din cauza unui român. În total, întârzierea acumulată a fost de 580 de minute, înregistrându-se una dintre cele mai aglomerate zile ale anului până în prezent. Poliția federală a dezvăluit miercuri dimineață cauza acestei perturbări.

Românul va fi tras la răspundere pentru faptele sale

 

Incidentul a început în jurul orei 16:35, când vatmanul trenului regional RB 46 a observat prezența unui bărbat pe șinele de pe ruta către gara principală Wanne-Eickel, situată în zona fostului Motodrom. Mecanicul trenului a fost nevoit să frâneze brusc pentru a evita un accident, oprind trenul la câțiva metri înainte de a ajunge la bărbatul aflat pe șine. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

În urma acestui incident, Deutsche Bahn a decis să închidă ruta respectivă și rutele paralele pentru a preveni alte posibile accidente și pentru a permite intervenția autorităților.

Citește și: Un român din Germania căutat de nouă ani a fost arestat. Bărbatul furase șampanie dintr-un supermarket

Bărbatul a reușit inițial să scape după ce trenul s-a oprit, continuând să meargă pe șine în direcția gării Wanne-Eickel. Mecanicul trenului a oferit o descriere detaliată: era vorba despre un bărbat în vârstă, îmbrăcat în haine negre și desculț.

Poliția federală a lansat rapid o operațiune de căutare pentru a-l găsi pe bărbatul care a provocat blocarea traficului feroviar. În scurt timp, ofițerii au reușit să-l localizeze pe bărbatul de 57 de ani, originar din România, care era fără adăpost. Acesta va fi cercetat pentru interferență periculoasă în traficul feroviar, conform informațiilor furnizate de poliție.

Autoritățile continuă să investigheze circumstanțele incidentului și măsurile necesare pentru a preveni astfel de situații în viitor. Închiderea rutelor feroviare și intervenția de urgență au provocat disconfort considerabil călătorilor afectați de aceste întârzieri neprevăzute.

Vezi și: Ciocnire între două trenuri în Germania. Un vagon a sărit de pe șine; Sute de pasageri au fost evacuați / FOTO

După incident, poliția a reamintim din nou cât de „nechibzuit și periculos” este să stai pe șinele de tren. Trenurile moderne sunt adesea greu de auzit și de cele mai multe ori sunt auzite când este prea târziu.

Pe lângă trenuri, liniile electrice și catargele prezintă și ele riscuri majore de electrocutare. De asemenea, aspirarea puternică a aerului provocată de trenurile în mișcare reprezintă un alt pericol. Poliția recomandă ca, pe peron, să traversați linia de marcare de pe podea doar după ce trenul s-a oprit complet.

--------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din GERMANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel