Un român a fost amendat și lăsat fără platformă, în Germania, după ce a umplut-o până la refuz

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:
Foto: Poliția germană
Foto: Poliția germană

Un șofer român a fost amendat și lăsat fără platformă, în Germania, după ce polițiștii au constatat că ansamblul depășea greutatea admisă.

Polițiștii rutieri germani au observat în trafic un ansamblu neobișnuit de vehicule pe Autostrada 38, în apropierea localității Nordhausen. Controlul agenților a scos la iveală faptul că cele două mașini puse pe platforma trasă de un microbuz depășeau greutatea limită admisă. Românul a fost amendat și nu a fost lăsat să plece. 

Potrivit publicației Harz Kurier, pe Autostrada 38, polițiștii din Nordhausen sunt obișnuiți să întâlnească camioane sau ansambluri de vehicule care depășesc limitele legale de încărcare. După ce, la jumătatea lunii martie a acestui an, un camion plin cu lemne a stabilit un record depășind capacitatea maximă a cântarelor, polițiștii au verificat recent o altă combinație de vehicule, folosindu-se de experiență pentru a detecta posibile probleme. Rezultatele au fost din nou alarmante.

Românul circula cu remorca supraîncărcată

 

În seara zilei de sâmbătă, 17 august, un ansamblu de vehicule format dintr-un Mercedes Sprinter înmatriculat în Germania și o remorcă din România, a stârnit suspiciuni în rândul unei echipe de patrulare de pe autostrada A38, aparținând secției de poliție rutieră din Nordhausen. Polițiștii au observat că remorca, încărcată cu două autoturisme, părea vizibil supraîncărcată, așa că au oprit vehiculul în parcarea Galgenberg-Süd pentru un control amănunțit.

Ceea ce au descoperit i-a lăsat pe polițiști fără cuvinte: pe lângă șoferul de 41 de ani, care a prezentat toate documentele necesare, din Mercedes au coborât și alți șase pasageri adulți. Pe lângă bunurile personale, compartimentul de marfă era plin de materiale de construcție.

Continuarea călătoriei a fost interzisă, iar șoferul amendat 


Polițiștii au verificat greutatea vehiculelor, încărcătura totală și limita admisă pentru remorcă, folosind documentele prezentate.

Concluzia: cu o greutate totală de 4.203 kilograme, remorca a depășit limita de încărcare cu 110,15%, ceea ce a dus la interzicerea continuării călătoriei.

Șoferul a fost obligat să plătească o garanție de 425 de euro, iar proprietarul vehiculului a fost informat printr-o scrisoare oficială.

Pe lângă aceasta, a fost emisă o acuzație împotriva proprietarului, care a rezultat într-o amendă considerabilă.

 

--------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din GERMANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW 

Citește mai departe:

 

Un român a făcut scandal monstru pe aeroport, în Germania, că n-a fost lăsat să ia în bagajul de mână o sticlă șampon. Polițiștii n-au stat prea mult la discuții și i-au refuzat îmbarcarea, fiind nevoit să plece spre Iași cu alt mijloc de transport.

Citește continuarea aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel