Un român a fost arestat pentru violențele și incendiile din Leeds. Alte cinci persoane au fost reținute

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Reacția autorităților române la protestele din Leeds: Autoritățile britanice au avut motive „legale și îndreptățite” să ia copiii
Reacția autorităților române la protestele din Leeds: Autoritățile britanice au avut motive „legale și îndreptățite” să ia copiii

Un bărbat în vârstă de 37 de ani, care ar putea fi român, conform numelui, a fost arestat în urma violențelor izbucnite joi seară în Leeds. Conform poliției britanice, acesta este acuzat de violențe și incendiere și urmează să fie prezentat mâine în fața instanței.

Într-un comunicat emis de Poliția din Manchester, care a preluat cazul, se specifică faptul că alte cinci persoane au fost reținute sub suspiciunea de implicare în violențele de joi seară și se află în continuare în custodia poliției.

Totodată, patru persoane au fost eliberate pe cauțiune, în așteptarea rezultatelor anchetei în curs. Poliția britanică este determinată să identifice toți cei vinovați de aceste acte și promite o investigație amănunțită și imparțială.

Bărbatul arestat are 37 de ani și poartă un nume românesc, conform Digi24. Acesta este acuzat de incendiere și va fi prezentat mâine în fața magistraților. Alte cinci persoane au fost, de asemenea, reținute sub suspiciunea de implicare în violențele de joi seară și se află în custodia poliției. Informațiile au fost furnizate într-un comunicat emis de poliția din Manchester, care gestionează cazul.

 

Violențele din Leeds au fost declanșate după ce serviciile sociale au preluat patru copii români din casa părintească

 

Incidentul a stârnit nemulțumirea comunității, iar protestele pașnice au degenerat rapid în acte de vandalism și incendiere. Autoritățile britanice au intervenit prompt, dar nu au reușit să controleze situația înainte ca pagubele să fie considerabile.

Ministrul britanic de Interne, aflat într-o vizită în oraș, a condamnat ferm actele de violență și a declarat că autoritățile vor avea toleranță zero pentru astfel de comportamente. El a subliniat importanța aplicării forței depline a legii pentru a asigura siguranța comunităților locale.

MAE (Ministerul Afacerilor Externe) a anunțat ieri că niciun român nu se află printre cei reținuți, dar informațiile recente contrazic această declarație. Situația rămâne tensionată, iar autoritățile române sunt în contact cu cele britanice pentru a clarifica identitatea persoanelor implicate și a oferi asistență consulară dacă este necesar.

Între timp, noi proteste au avut loc azi-noapte în Leeds. Sute de oameni au cerut, în mod pașnic, ca cei patru copii să fie returnați părinților lor. Comunitatea românească din Marea Britanie urmărește cu atenție evoluția situației și își exprimă speranța pentru o soluționare rapidă și justă a cazului.

Ancheta poliției britanice continuă, iar autoritățile sunt hotărâte să restabilească ordinea și să asigure siguranța cetățenilor. Rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile în zilele următoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel