Un român a fost prins în trenul Zurich-Milano cu 121 de telefoane asupra sa. Întrebat de unde le are, bărbatul a ridicat din umeri

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Român, prins cu 121 de telefoane furate (Foto: Espansione Tv)
Român, prins cu 121 de telefoane furate (Foto: Espansione Tv)

Un român care călătorea cu trenul între Zurich și Milano a fost prins cu 121 de telefoane asupra sa. Întrebat de unde le are, bărbatul a ridicat din umeri. 

Un român în vârstă de 40 de ani, care călătorea cu trenul Eurocity din Zurich spre Milano, a încercat să evite un control al autorităților financiare din Como, prefăcându-se că doarme profund. Însă strategia sa nu a funcționat, deoarece atitudinea suspectă a atras atenția polițiștilor.

Aceștia au decis să verifice bagajele bărbatului și au descoperit că acesta ascundea 121 de telefoane mobile, furate sau pierdute pe 10 august, la Street Parade din Zurich, scrie publicația espansionetv.it.

Românul a spus că nu are bunuri de declarat

 

Oamenii legii au urcat în tren pentru a efectua un control de rutină. Cu greu l-au trezit pe bărbatul de 40 de ani și i-au adresat întrebările obișnuite privind posibile bunuri sau sume de bani nedeclarate. Deși românul a negat că ar avea ceva de declarat, polițiștii nu au fost convinși și au decis să verifice mai atent bagajul acestuia. 

În valiza sa, agenții au descoperit nu mai puțin de 121 de telefoane mobile, împachetate cu grijă în staniol și învelite într-o pătură groasă, pentru a preveni localizarea lor. Printre acestea, se aflau 71 de iPhone-uri și 29 de telefoane Samsung, toate însoțite de cartelele SIM. Bărbatul nu a putut oferi o explicație plauzibilă pentru posesia acestor telefoane, așa că întreaga încărcătură a fost confiscată de autorități.

El a fost pus sub urmărire generală pentru primirea de bunuri furate.

Investigațiile ulterioare, desfășurate în colaborare cu Centrul de cooperare polițienească și vamală din Chiasso, au dezvăluit că telefoanele fuseseră furate sau pierdute în timpul Street Parade din Zurich.

Poliția face eforturi pentru a contacta proprietarii telefoanelor confiscate, în vederea returnării acestora și a colectării rapoartelor de furt sau pierdere.

Youtube video image
 

----------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG  

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N  

 

Citește mai departe

O bandă de hoți a reușit să dea o lovitură de proporții în cartierul Monteverde Nuovo din Roma, plecând cu un seif ce conținea bunuri în valoare de aproximativ 100.000 de euro.

Incidentul a avut loc în weekendul trecut, în timp ce proprietarul apartamentului era plecat într-o scurtă vacanță. Întâmplarea a scos la iveală vulnerabilitatea locuințelor fără măsuri de securitate, într-o perioadă în care infracțiunile de acest tip au cunoscut o creștere semnificativă, conform Il Messaggero.

ără a fi observați sau deranjați, hoții au lucrat metodic timp de mai bine de o oră pentru a pătrunde în apartament și a fura seiful. Aceștia au intrat printr-o fereastră franceză de la primul etaj, tăind grilajul metalic cu ajutorul unui dispozitiv specializat. Odată intrați în locuință, au răscolit fiecare colț al apartamentului până au găsit seiful de perete, parțial ascuns în dormitor. Deși era fixat în perete, hoții au reușit să-l dezrădăcineze, lăsând în urmă resturi de beton și alte urme ale spargerii.

Vezi aici continuarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel