Un român a fost reținut pe un aeroport din Italia cu obiecte interzise în bagaj, înainte de un zbor spre București

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Un român a fost reținut pe un aeroport din Italia cu obiecte interzise în bagaj, înainte de un zbor spre București / Sursa foto - Freepik
Un român a fost reținut pe un aeroport din Italia cu obiecte interzise în bagaj, înainte de un zbor spre București / Sursa foto - Freepik

Un cetățean român de 40 de ani, cu destinația București, a fost oprit pe Aeroportul Internațional Umbria din Perugia după ce agenții de securitate au descoperit în bagajul său mai multe obiecte interzise. 

Incidentul a avut loc în cursul zilei de ieri, la punctul de control de securitate pentru zborurile internaționale, conform presei italiene.

Potrivit unui comunicat emis de poliția din Perugia, în timpul verificării bagajului de mână al bărbatului, agenții de securitate au descoperit un spray cu piper, un baston extensibil și un cuțit cu lama de peste 20 de centimetri, împreună cu husa acestuia. Având în vedere natura obiectelor găsite, autoritățile aeroportuare au decis să îl rețină pe loc și să anunțe poliția locală.

Polițiștii au intervenit rapid și l-au identificat pe bărbat ca fiind un cetățean român născut în 1984. În urma incidentului, bărbatul a fost denunțat pentru port ilegal de arme sau obiecte ofensatoare, conform legislației italiene în vigoare. După finalizarea verificărilor preliminare, acesta a fost deferit Autorității Judiciare din Italia pentru continuarea cercetărilor.

Citește și: Avion easyJet forțat să aterizeze de urgență după ce un pasager „beat” a provocat pagube la bord

 

Toate obiectele periculoase au fost confiscate de autorități

 

Toate obiectele periculoase au fost confiscate de autorități, iar pasagerul nu a mai fost lăsat să se îmbarce în zborul programat spre București. De asemenea, poliția italiană continuă investigațiile pentru a stabili motivul pentru care bărbatul avea asupra sa aceste obiecte și dacă intenționa să le utilizeze în mod ilegal sau să le transporte în afara Italiei.

Reprezentanții Aeroportului Internațional Umbria au declarat că incidentul a fost gestionat rapid și eficient de către personalul de securitate, fără a afecta programul de zbor sau a crea probleme pentru ceilalți pasageri.

"Siguranța pasagerilor și a personalului nostru este prioritatea noastră numărul unu. Suntem dedicați respectării celor mai stricte măsuri de securitate pentru a preveni orice incident de acest gen," a declarat purtătorul de cuvânt al aeroportului.

Acest incident subliniază importanța respectării regulilor și reglementărilor internaționale de securitate în aviație, atât pentru pasageri, cât și pentru echipamentele pe care aceștia le aduc la bord. Pasagerii sunt sfătuiți să se informeze în avans despre obiectele interzise pe zborurile internaționale, pentru a evita situații neplăcute și potențial periculoase.

 

---------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel