Un român a provocat incendiul uriaș de lângă Atena. Bărbatul a fost arestat de polițiștii greci

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:

Polițiștii greci au reținut un român, fiind bănuit că a provocat incendiul de lângă Atena, în urma căruia au fost emise numeroase alerte de călătorie. Pompierii greci s-au luptat zile întregi cu flăcările. Românul neagă că el ar fi pus focul.

Un român în vârstă de 38 de ani a fost arestat preventiv pentru provocarea incendiului de la Rafina, o localitate de lângă Atena, relatează CNN Grecia. Bărbatul spune că e nevinovat pentru infracțiunea de incendiere a pădurii.

El a mai fost arestat de două ori pentru incendiere în luna iunie și a primit amendă administrativă în valoare de 8.538 de euro. Culmea, el pus focul în aceeași zonă.

Potrivit informațiilor publicate de autoritățile din Grecia, inculpatul a negat infracțiunea și a susținut că atunci când a văzut incendiul s-a dus de fapt să ajute la stingerea acestuia.

Judecătorul nu a crezut varianta românului și a dispus arestarea preventivă a acestuia.

Incendiile de lângă Atena, ținute sub control

 

Incendiul de pădure violent care au izbucnit duminică în suburbiile Atenei a fost localizat, a declarat luni Vassilis Vathrakoyannis, purtător de cuvânt al pompierilor. Autorităţile elene se tem însă de o vară dificilă.

Alimentate de vântul puternic de 70 km/h şi secetă, două incendii au izbucnit duminică la prânz în Keratea, o staţiune balneară la est de capitală, şi Stamata, o suburbie împădurită la poalele Muntelui Penteli, în nordul Atenei.

Autorităţile au efectuat evacuări şi un bărbat de 45 de ani a murit în urma unui stop cardiac în timp ce încerca să fugă de flăcări în Stamata, unde unele case au suferit pagube materiale importante.

Un punct fierbinte turistic, Grecia este afectată de incendii în fiecare vară.

Dar situaţia ar urma să fie şi mai tensionată în acest an, după cea mai blândă iarnă înregistrată şi cel mai timpuriu val de caniculă, temperaturile crescând la nivel local la 44°C la începutul lunii iunie.

Prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis a declarat în cadrul unei reuniuni a cabinetului său că ţara sa "a intrat acum în inima sezonului incendiilor" şi le-a cerut concetăţenilor să contribuie la "prevenirea" acestor incendii devastatoare. "Lupta împotriva incendiilor va continua" şi "cu siguranţă nu va fi câştigată fără ajutorul cetăţenilor, în special în domeniul prevenirii", a subliniat el.

Luna iunie a acestui an "este caracterizată ca fiind cea mai caldă din 2010 (...), cu valori medii lunare de până la 4,8 grade Celsius deasupra nivelului normal pentru sezon", a spus premierul pe site-ul său.

 

------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel