Un român a pus la încercare limitele umane: A mers pe jos peste 3.000 de kilometri în 28 de zile

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Un român a pus la încercare limitele umane: A mers pe jos de la Oceanul Pacific Chilian până la Vârful Aconcagua / Foto: Captura
Un român a pus la încercare limitele umane: A mers pe jos de la Oceanul Pacific Chilian până la Vârful Aconcagua / Foto: Captura

Madalin Cristea, un aventurier român în căutarea excelenței și a senzațiilor tari, a reușit o performanță incredibilă care a șocat și inspirat pe mulți: a mers pe jos din Concón, de la Oceanul Pacific chilian, până la vârful Aconcagua din Argentina și s-a întors, parcurgând un traseu de peste 3.000 de kilometri în 28 de zile.

Povestea lui Cristea începe într-un mod destul de banal, în Marea Britanie, unde a lucrat ca antrenor personal într-o sală de gimnastică din Kensington, Londra. Acolo l-a întâlnit pe viitorul său partener de viață, Viviana, care lucra ca recepționeră. Descoperindu-și pasiunea comună pentru natură și aventură, au hotărât să-și urmeze visul de a escalada cele mai înalte vârfuri de pe fiecare continent.

Această călătorie a dus la escaladarea cu succes a unor munți precum Pico de Orizaba din Mexic și Monte Rosa din Elveția. Cu fiecare nouă reușită, dorința lor de a se aventura în locuri neexplorate a crescut.

Decizia de a traversa Chile și Argentina pe jos, de la mare la munte, a fost inspirată de dorința lui Cristea de a face ceva complet nou și de a-și marca propriul drum în lumea aventurii. 

"Urcarea pe Aconcagua de la o mare la alta mi-a luat 28 de zile. Am plecat pe 1 ianuarie de la Concón și m-am întors pe 28 ianuarie. Fiecare metru din călătorie a fost parcurs pe jos, am înregistrat drumețiile cu ceasul meu Garmin. Toate plimbările sunt pe Strava", a spus românul, conform presei străine atașând și un link (https://strava.app.link/wUtYThFjaIb) unde puteți vedea traseul.

 

Cristea a întâlnit numeroase provocări și momente de neuitat

 

Unul dintre acestea a fost întâlnirea cu doi îngrijitori în timp ce încerca să traverseze râul Aconcagua. Cu toate că a întâmpinat dificultăți de comunicare din cauza diferențelor de limbă, oamenii din zonă s-au dovedit a fi extrem de prietenoși și i-au oferit sprijinul necesar pentru a-și continua călătoria în siguranță.

Pe măsură ce s-a apropiat de Aconcagua, condițiile meteorologice au devenit tot mai extreme, iar Cristea a trebuit să facă față unor vânturi puternice și unei furtuni care aproape că i-a distrus cortul. Cu toate acestea, determinarea și dorința sa de a-și atinge scopul l-au împins înainte.

Tragedia a lovit în momentul în care soția sa, Viviana, s-a accidentat la genunchi în timp ce se apropiau de tabăra de bază a muntelui Aconcagua. Însă, Cristea a continuat singur drumul către vârf, experimentând episoade de epuizare și chiar atacuri de panică. 

"La aproape 6.000 de metri am suferit o epuizare severă și m-am oprit; nu am mai putut continua și am coborât înapoi. În acea zi am coborât în tabăra de bază (4.300 de metri) și am decis să predau prosopul. Mă simțeam epuizat. Soția mea m-a convins să adorm și să încerc din nou. Pe 19 ianuarie, am ajuns pe vârful Aconcagua", povestește Cris despre aventura sa extraordinară.

Revenirea la Concón a fost un alt capitol emoționant al călătoriei sale, întâlnindu-se din nou cu marea la 28 de zile de la plecare. Cu toate că aventura sa din Chile și Argentina s-a încheiat, Cristea deja plănuiește următoarea sa provocare: să escaladeze Everestul, din nou, începând de la nivelul mării. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel