Clujeanul în vârstă de 38 de ani a ajuns, însă după gratii în urmă cu opt luni. De atunci nu şi-a mai văzut soţia şi cei doi copii, fiind închis la o unitate aflată la mare distanţă de casă.
Publicaţia americană susţine că românul este victima represiunii împotriva imigrației care se află în fruntea agendei naționale a președintelui. Până acum, mai mulţi oamenii de afaceri importanţi pentru care a lucrat au transmis scrisori de susţinere, însă nu au reuşit să obţină clemenţă. Aflat la finalul sentinţei de opt luni de închisoare, statul american cere deportarea românului. Avocatul său a contestat măsura.
Soţia bărbatului, Alina Rogozan, a declarat pentru aceeaşi sursă că acesta nu a comis nicio ilegalitate şi că un prieten a folosit numele lui Zoltan să comită o serie de fraude în asigurări.
Nimeni nu a ştiut până în momentul în care Zoltan Tamaş a dorit să aplice pentru obţinerea cetăţeniei americane, în anul 2016. Toţi membri familiei sale au trecut de etape, însă în urma unui control de fond autorităţile au aflat că acesta era condamnat în lipsă, pentru comiterea unor fraude în România.
Bărbatul câştigat o carte verde la loteria vizelor în 2011 şi şi-a adus soţia în America. A cumpărat o casă şi are cazierul curat în SUA.
Tamaş a început să lucreze pentru Trump în perioada 2006-2007, când se ocupa de primirea oaspeţilor la o proprietate din Mar-a-Lago, apoi a devenit şoferul copiilor lui Trump. În timpul campaniei prezidenţiale a lui Donald Trump, în 2016, a fost promovat la funcția de șef adjunct al securității, la clubul Jupiter. A ridicat personalul de campanie și demnitarii de la aeroport. De fiecare dată era verificat de către serviciul secret. Soţia sa susţine că încă are numerele de telefon ale copiilor lui Trump.
"Muncea ore întregi. Ştia când pleacă, dar nu ştia niciodată că se întoarce acasă. Dar era bucuros pentru că avea asigurare de sănătate, care îi permitea tratamentul pentru fetiţa noastră", a declarat soţia sa pentru The New York Times.
Femeia povesteşte că fetiţa lor suferă de o malformaţie congenitală la inimă şi că depinde de sistemul medical american pentru a obţine tratamentul necesar. De aceea se teme că dacă soţul ei va fi deportat împreună cu familia, va însemna practic condamnarea la moarte a copilului lor.
Zoltan Tamaş aşteaptă acum decizia instanţei.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News