Tânărul a fost verificat în Punctul de Trecere a Frontierei Turnu, unde s-a prezentat la volanul unui autoturism înmatriculat în Belgia.
"La controlul specific, bărbatul a prezentat, pe lângă documentele de identitate, şi un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din România. Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals. Persoana a declarat că a obţinut permisul de conducere contra sumei de 700 de euro de la o persoană necunoscută, în urma unui anunţ găsit pe internet", a informat, luni, Poliţia de Frontieră Arad.
În urma extinderii cercetărilor, s-a constatat că bărbatul nu deţine permis de conducere, pe numele său fiind întocmit dosar penal pentru uz de fals şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
Unde se falsificau permisele în România. Un individ din Alba vindea permise false, asigurări contrafăcute , dar și teste covid negative
Poliţiştii din Alba au efecuat la începutul lunii ulie 50 de percheziţii domiciliare în 9 judeţe şi în Capitală, la persoane bănuite de fals material în înscrisuri oficiale şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale.
''Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, efectuează 50 de percheziţii domiciliare, dintre care 34 în judeţul Alba, 5 în judeţul Hunedoara, câte două în judeţele Giurgiu, Sibiu şi în municipiul Bucureşti şi câte una în judeţele Arad, Bihor, Braşov, Cluj şi Timiş, la persoane bănuite de fals material în înscrisuri oficiale şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale'', informează IPJ Alba.
Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie 2020 - aprilie 2022, un bărbat, din judeţul Alba, ar fi întocmit, în fals, diverse documente, precum permise de conducere, poliţe de asigurare RCA, certificate de competenţă profesională şi certificate de teste SARS-CoV-2- RT - PCR negative, pe care le-ar fi pus la dispoziţia unor persoane, în schimbul unor sume de bani.
Poliţiştii au identificat, până în prezent, 63 de persoane care ar fi beneficiat de astfel de înscrisuri false, faţă de acestea cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de instigare la fals material în înscrisuri oficiale.
La activităţi, alături de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, participă atât poliţişti din cadrul altor structuri ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, cât şi de la inspectoratele de poliţie judeţene Hunedoara, Giurgiu, Sibiu, Arad, Bihor, Braşov, Cluj, Timiş, precum şi poliţişti din municipiul Bucureşti.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News