Un român, dat dispărut de familie în Italia, găsit la spital. Acesta a fost implicat într-un accident rutier și avea pierderi de memorie

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Un român dat dispărut de familie în Italia, a fost găsit la spital. Acesta suferise un accident rutier și avea pierderi de memorie / Sursa: pixabay.com
Un român dat dispărut de familie în Italia, a fost găsit la spital. Acesta suferise un accident rutier și avea pierderi de memorie / Sursa: pixabay.com

Un cetățean român în vârstă de 46 de ani, aflat temporar în localitatea Latina din regiunea italiană Lazio, a fost găsit la un spital, după ce a fost dat dispărut de familie. Acesta a fost implicat într-un accident rutier.

Incidentul s-a petrecut în dimineața de joi, 18 iulie 2024, când bărbatul a fost lovit de un autoturism condus de o femeie în vârstă de 80 de ani, conform presei străine.

În acel moment, familia sa se afla în afara orașului și nu a putut să-l contacteze după accident, conform celor relatate de Latina Oggi. Îngrijorați de lipsa de răspuns, membrii familiei au început să-l caute cu disperare. Inițial, au încercat să obțină informații de la poliție, dar fără succes. Îngrijorarea lor a crescut cu fiecare oră care trecea fără să primească vreo veste despre el.

Înainte de a denunța dispariția la autorități, familia a verificat spitalele din zonă. După mai multe încercări, au descoperit că bărbatul fusese victima unui accident rutier și era internat la spitalul Santa Maria Goretti. Deși avea documentele de identitate la el, starea de confuzie în care se afla din cauza impactului a făcut ca acesta să fie clasificat ca pacient necunoscut.

 

Familia caută martori ai accidentului

 

Avocatul Simona Verdesca Zain, care a preluat cazul, a declarat: „A fost un moment de mare îngrijorare pentru familie. Ne asigurăm că drepturile cetățeanului român sunt respectate și că primește toată îngrijirea necesară.”

Accidentul a avut consecințe grave pentru bărbat, care a petrecut câteva zile în stare de confuzie. În dimineața zilei de marți, 23 iulie, s-a îndepărtat de unul singur din secția de primiri urgențe, unde era încă sub observație intensă. Într-un act de curaj, românul a părăsit spitalul fără să informeze personalul medical sau familia, amplificând îngrijorările celor dragi.

Familia continuă să caute martori care ar putea oferi detalii despre accident și să aducă mai multă lumină asupra circumstanțelor incidentului. Într-un apel public, aceștia au cerut ajutorul comunității, în speranța de a clarifica ce s-a întâmplat în acea zi și pentru a primi sprijinul necesar pentru recuperarea deplină a bărbatului.

Comunitatea românească din Latina s-a mobilizat pentru a sprijini familia în aceste momente dificile. În mediul online, mesaje de solidaritate și oferte de ajutor au fost postate pe rețelele sociale, demonstrând unitatea și sprijinul comunității față de unul dintre membrii săi. De asemenea, diverse organizații non-guvernamentale au început să se implice, oferind consiliere juridică și suport emoțional familiei afectate.

Acest incident scoate în evidență provocările cu care se confruntă cetățenii străini într-o țară străină, mai ales în momente de criză. Comunicarea și accesul rapid la informații pot face diferența între disperare și soluționare într-o situație de urgență.

Pe măsură ce familia așteaptă să primească vești și speră că investigațiile vor clarifica circumstanțele accidentului și vor oferi răspunsurile necesare pentru a preveni astfel de incidente în viitor. 

 

--------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel