Un român din Elveția a depus plângere la poliție pentru că nu a fost lăsat să intre într-un bordel: "E din cauza naționalității" 

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Un român aflat la muncă în Elveția i-ar fi fost refuzat accesul într-o casă de toleranță din cauza naționalității.

Din cauza vremii nefavorabile, șeful unei firme de acoperișuri a decis să-și invite cei doi angajați la bordel, conform publicației Blick. 

„Dar chiar ne-au stricat ziua”, se plânge șeful companiei. "Nu au vrut să-l lase pe Marius să intre doar pentru că era român. Aceasta este discriminare. Suntem nervoși," mai spune proprietarul firmei. 

Albanezii da, românii nu

Marius vorbește fluent germană-elvețiană. Doar el nu a fost primit în casa de toleranță. Cei doi colegi ai săi, ambii cu pașapoarte albaneze, nu au avut probleme. Pentru Marius există o singură explicație: naționalitatea sa.

Șeful l-a instruit să sune bordel și să întrebe despre „program”. "Mi-am dat seama după accent că femeia era probabil româncă. La rândul ei și ea și-a dat probabil seama că sunt român”, spune Marius.

Acesta a depus plângere împotriva proprietarului bordelului. 

„Nu mă lasă să intru doar pentru că sunt român”, a mai spus Marius. Cei trei au mers direct la poliție și au depus o plângere. O anchetă se pare că acum este în desfășurare. 

"Clientul s-a purtat neadecvat", a explicat patronul. "Erau deja trei români acolo înainte care nici ei nu respectau regulile," mai spune acesta.

Frica de clanuri

 

Marius, in schimb, crede că știe adevăratul motiv al refuzului accesului. „Se tem că sunt dintr-un clan din România și vreau să scot o femeie afară”, bănuiește el, „sau că sunt soțul uneia dintre escorte".

Cazul ar putea avea consecințe pentru proprietarul bordelului. Legea penală împotriva discriminării rasiale prevede: „Oricine refuză să furnizeze un serviciu pe care îl oferă, destinat publicului larg, unei persoane sau unui grup de persoane din cauza rasei, etniei sau religiei, va fi pedepsit (…)”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel