Un român din Germania căutat de nouă ani a fost arestat. Bărbatul furase șampanie dintr-un supermarket

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: Ilustrativ / Sursa: pexels.com
Foto: Ilustrativ / Sursa: pexels.com

Un hoț căutat de autorități timp de nouă ani a fost arestat luni dimineață pe autostrada A6 în Waidhaus.

Luni dimineață, ofițerii vamali și poliția federală au arestat un hoț căutat timp de nouă ani pe autostrada A6 în Waidhaus. Bărbatul, un român în vârstă de 48 de ani, fusese condamnat în decembrie 2015 de Tribunalul München la o amendă de 1.400 de euro pentru furtul unor sticle de șampanie și whisky de înaltă calitate dintr-un supermarket din München în februarie 2014.

Românul a scăpat de închisoare 

 

Deși inițial a reușit să evite închisoarea prin achitarea datoriilor legale, avea încă restanțe la plată, ceea ce a determinat procuratura din München să emită un mandat de arestare împotriva sa.

În dimineața zilei de luni, Unității de Control Vamal al Rutelor de Circulație Waidhaus (KEV) i-a reușit să oprească bărbatul pe A6, chiar înainte de a părăsi Germania în direcția Cehia. După arestare, bărbatul a fost predat Inspectoratului Federal de Poliție Waidhaus. În urma achitării restanțelor de plată, el a reușit să evite pedeapsa cu închisoarea și să își continue călătoria. 

În Germania, pedepsele pentru furt, inclusiv pentru furtul de alimente din supermarketuri, variază în funcție de mai mulți factori, cum ar fi valoarea bunurilor furate, circumstanțele cazului și dacă există antecedente penale. Iată cum se structurează de obicei pedeapsa:

1. Furt mic: Dacă valoarea bunurilor furate este mică (de exemplu, sub 50-100 de euro) și nu există antecedente penale, pedeapsa poate fi o amendă sau o condamnare la închisoare cu suspendare. Pedepsele de închisoare pentru furtul de mici valori sunt frecvent suspendate, cu condiția ca infractorul să nu aibă antecedente și să demonstreze un comportament corespunzător în perioada de probă.

2. Furtul cu valoare mai Mare: Dacă furtul implică o sumă mai mare, sau dacă se constată circumstanțe agravante (de exemplu, furtul repetat, utilizarea de metode deosebit de ingenioase sau violente), pedepsele pot fi mai severe. Acestea pot include condamnări la închisoare efectivă, cu o durată variind de la câteva luni la câțiva ani, în funcție de gravitatea faptei și de recidivă.

3. Circumstanțe atenuante: Dacă persoana acuzată dovedește că furtul a fost comis dintr-o situație de extremă necesitate sau pentru a satisface nevoile de bază (de exemplu, furtul de alimente pentru a supraviețui), instanța poate lua în considerare aceste circumstanțe ca factori atenuanți, posibil reducând severitatea pedepsei.

4. Programul de reabilitare: În anumite cazuri, instanța poate impune ca persoana condamnată să urmeze un program de reabilitare, cum ar fi consiliere pentru probleme de comportament sau educație despre lege.

Pentru furtul dintr-un supermarket, în cazul în care valoarea bunurilor este mică și infractorul nu are antecedente penale, instanța ar putea aplica o pedeapsă ușoară, cum ar fi o amendă sau o condamnare cu suspendare. Totuși, în cazul în care sunt implicați factori agravanti sau recidivă, pedeapsa poate fi mult mai severă.

Citește și: Fugar român, căutat pentru furt calificat în țară, arestat în Italia

Recent, un român urmărit de autoritățile judiciare din Franța pentru comiterea mai multor infracțiuni pe teritoriul acestui stat a fost prins de polițiști în municipiul Bacău. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Bacău, agentul șef adjunct Gabriel Dumitrache, bărbatul era căutat în baza unui mandat european de arestare emis de autoritățile judiciare din Franța.

„Pe numele bărbatului, autoritățile judiciare din Franța au emis un mandat european de arestare, acesta fiind cercetat pentru mai multe infracțiuni de acces fraudulos la un sistem de gestionare automată a datelor, tentativă de acces fraudulos la un sistem de gestionare automată a datelor, tentativă de înșelăciune realizată în bandă organizată și tentativă de înșelăciune”, a declarat Dumitrache, citat de Agerpres.

Surse din cadrul IPJ Bacău au indicat că bărbatul, al cărui nume nu a fost făcut public, a fost localizat în urma unor ample investigații desfășurate în colaborare cu autoritățile franceze și Interpol. Acesta a fost găsit ascuns într-un apartament dintr-un cartier periferic al municipiului Bacău, unde se pare că încerca să evite detectarea de mai multe luni.

Vezi și: Român fugar din Italia, prins. Bărbatul are 15 condamnări acumulate în ultimii 11 ani

--------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din GERMANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel