Un român din Italia a fost arestat pentru că ucis o bătrână ”din greșeală”

Cristina Iacob |
Data publicării:
Un italian căsătorit cu o româncă a fost arestat după ce a înjunghiat două persoane într-un sat din România / Foto ilustrativ (Sursa: Freepik)
Un italian căsătorit cu o româncă a fost arestat după ce a înjunghiat două persoane într-un sat din România / Foto ilustrativ (Sursa: Freepik)

Un român a fost arestat după ce a impușcat ”din greșeală” o bătrână din Italia. 

Un român în vârstă de 24 de ani și un peruan de 23 de ani, au fost arestați n legătură cu uciderea Caterinei Ciurleo, o femeie de 81 de ani, lovită de un glonț rătăcit în mai anul trecut în timp ce se afla într-o mașină în Via della Riserva Nuova, Roma.

Incidentul tragic a avut loc pe 23 mai, când victima stătea pe scaunul pasagerului într-o mașină Smart condusă de un prieten. Un glonț de calibru 9 tras dintr-un Fiat 500 roșu a penetrat portbagajul și scaunul mașinii, lovind-o mortal pe femeie. Mașina din care s-a tras glonțul se deplasa împotriva sensului traficului.

În urma investigațiilor coordonate de Flying Squad și procurorul DDA Carlo Villani, cei doi suspecți au fost arestați. Anchetatorii au stabilit că victima nu era ținta reală a atacului, deoarece focurile de armă, în număr de cel puțin 59, au fost îndreptate către un alt vehicul aflat în apropiere.

Citește și: Român urmărit internaţional pentru omor, prins în Germania. Era pe lista "Most Wanted"

Cercetările au fost facilitate de imaginile suprinse de camerele de supraveghere din zonă, care au oferit indicii clare despre autorii crimei. În prezent, investigațiile continuă pentru identificarea altor persoane implicate în acest caz.

Caterina Ciurleo a murit la Policlinica Tor Vergata în dimineața următoare, din cauza rănilor suferite.

Anul acesta, un alt român a fost condamnat doar la 30 de ani de închisoare după ce a ucis un om pentru 2900 de euro.

Crima brutală a avut loc în sala de sloturi din Legnago, lângă Verona, unde Daniel Ispas, un bărbat de naționalitate română, l-a jefuit și apoi l-a ucis pe managerul Mario Piozzi pentru o sumă de doar 2.900 de euro.

Verdictul de vinovăție a fost pronunțat "la distanță", deoarece Ispas era deținut în Budapesta și pentru alte infracțiuni, inclusiv un omor anterior din 2019. Cu toate acestea, prin intermediul unei mărturisiri online, el a reușit să evite o condamnare pe viață. În timpul ultimei audieri, Ispas a recunoscut în fața instanței că este vinovat de uciderea brutală a lui Piozzi.

Victima, în vârstă de 59 de ani, a fost găsită în agonie, cu capul spart, în spatele sălii de sloturi pe care o administra în Legnago. Inițial, crima a rămas nerezolvată pentru mai mult timp, dar anchetatorii au reușit în cele din urmă să-l identifice pe Ispas ca fiind autorul.

-----------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel