Un român din Italia a primit doar trei ani de închisoare după ce a condus beat și și-a omorât prietenul

Cristina Iacob |
Data publicării:
 Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com

Un bărbat român din Italia a fost condamnat la trei ani și două luni de închisoare, după ce a provocat un accident rutier mortal în stare de ebrietate, în urma căruia un prieten de-al său a decedat. 

Un român în vârstă de 36 de ani a primit o pedeapsă de trei ani și două luni de închisoare pentru un accident rutier grav, produs în stare de ebrietate, în urma căruia unul dintre prietenii săi a murit. Tragedia s-a petrecut în noaptea de 13 ianuarie, în Godo di Russi, lângă Ravenna, când bărbatul, aflat la volanul unei Toyota Yaris, a pierdut controlul mașinii din cauza vitezei și a alcoolului, ceea ce a dus la ieșirea de pe carosabil. Vehiculul a doborât un gard viu și s-a răsturnat într-o grădină, în fața unui bar care la acea oră era închis.

Românul nu știa că prietenul său a murit 

 

În urma impactului, Danilo Filomeno, un bărbat de 58 de ani, care se afla pe bancheta din spate, a murit pe loc. Al doilea pasager, o femeie de 31 de ani, care se afla pe scaunul din dreapta șoferului, a fost rănită ușor și a reușit să explice polițiștilor că, deși mașina era în uzul ei, prietenul său a condus în locul ei, deoarece și ea consumase alcool și nu se simțea capabilă să conducă.

După accident, șoferul a fugit de la locul faptei, însă a fost prins la scurt timp de polițiști, fiind găsit într-o stare de șoc într-un apartament din apropiere. La interogatoriu, el a recunoscut că se afla sub influența alcoolului și a explicat că a fugit din cauza unui atac de panică, mărturisind că nu știa de moartea prietenului său până când a fost arestat, scrie Il Resto del Carlino. 

Incidentul a avut loc după ce cei trei prieteni se întorseseră de la o cină organizată într-un restaurant din Russi, alături de alți colegi de la compania de sisteme de ventilație unde lucrau. Danilo Filomeno, care călătorise frecvent în străinătate pentru serviciu, tocmai se întorsese din Franța și era pregătit să înceapă un nou capitol profesional.

În cadrul procesului, bărbatul de 36 de ani a fost acuzat de omucidere din culpă, cu circumstanțe agravante pentru conducerea în stare de ebrietate și fuga de la locul accidentului. Deși pedeapsa minimă pentru astfel de cazuri este de opt ani, aceasta a fost redusă la trei ani și două luni datorită circumstanțelor atenuante recunoscute de judecătorul Andrea Galanti, inclusiv despăgubirea familiei victimei prin asigurare. Bărbatul, care a petrecut deja o perioadă în detenție, a fost apărat de avocatul Silvia Brandolini.

Accidentul a ridicat din nou problema gravității conducerii sub influența alcoolului și a impactului devastator pe care astfel de evenimente îl pot avea asupra familiilor celor implicați.

--------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel