Un român din Italia a returnat un portofel plin cu bani, fără să accepte vreo recompensă. „Oamenii buni încă mai există”

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Un român din Italia a returnat un portofel plin cu bani, fără să accepte vreo recompensă. „Oamenii buni încă mai există” / Foto: Unsplash
Un român din Italia a returnat un portofel plin cu bani, fără să accepte vreo recompensă. „Oamenii buni încă mai există” / Foto: Unsplash

Un român stabilit de ani buni pe litoralul italian, a demonstrat că bunătatea și integritatea sunt încă valori de neprețuit, după ce a returnat un portofel plin cu bani. 

Povestea lui Lucian Rusu, un român stabilit de ani buni în Italia, a devenit virală pe grupul social Ostia Informa, unde a fost lăudat pentru acțiunea sa onestă, conform presei străine.

Recent, Lucian Rusu a găsit un portofel pe stradă în timp ce se plimba printr-o zonă din Ostia. Portofelul conținea nu doar acte de identitate, ci și un teanc de bancnote în valoare totală de 500 de euro. În loc să se bucure de descoperirea neașteptată, Lucian a ales să își asume responsabilitatea de a returna portofelul proprietarului său legitim. A publicat imediat o postare pe rețelele sociale prin care a anunțat găsirea portofelului și a cerut ajutorul comunității pentru a găsi persoana pierdută.

 

Românul nu a vrut să primească recompensa pentru gestul său

 

Acțiunea sa a fost rapid apreciată și sprijinită de membrii grupului Ostia Informa. Lela, o membră a comunității, a scris cu recunoștință: 

„Mulțumesc lui Lucian Rusu care a publicat în Ostia Informa că a găsit portofelul mamei mele cu actele ei. Spre surpriza mea plăcută, tot acolo erau și cei 500 de euro care nu fuseseră atinși. Un cuplu de domni români de o drăgălășenie și omenie unice au coborât să ni-i aducă. Mama a vrut să le mulțumească cu o mică parte din sumă insistând, dar nu au vrut să audă de așa ceva. Asta pentru a reitera că binele există! Nu poți pune întotdeauna totul la un loc. Un cuvânt pentru înțelepți”.

Familia Rusu-Motcanu, din care face parte Lucian, este cunoscută în comunitatea locală pentru implicarea sa activă și pentru valorile sale morale. Reacțiile pozitive nu au întârziat să apară pe rețelele sociale.

Maria Gemmellaro a comentat: „Vești frumoase, există și oameni cinstiți și buni”. Alessandra Giacco a adăugat: „Oamenii buni încă mai există, din fericire”, iar Francesca Conte Marinisi a subliniat că „nu trebuie să-i punem pe toți la un loc”, în referire la preconcepțiile negative despre români.

 

„Încă mai există oameni onești și buni la suflet”

 

Alți membri ai grupului au împărtășit și ei poveștile lor personale de integritate. Stefania Capozza a povestit: „Și mie mi-a fost returnat acum ceva timp portofelul în care se aflau 300 de euro”, în timp ce Nilda a explicat: „Mi s-a întâmplat și mie: portofelul meu cu tot conținutul său a fost găsit de o fată cinstită și mi-a fost adus personal de administratorul grupului. Încă mai există oameni onești și buni la suflet. Nu voi înceta niciodată să le mulțumesc”.

Gestul lui Lucian Rusu a adus o notă de optimism și speranță în comunitate, demonstrând că bunele intenții și acțiunile de bunătate nu doar că sunt apreciate, dar au și puterea de a inspira alții. Într-o eră în care știrile negative par să predomină, astfel de povești amintesc că există încă oameni care aleg să facă bine și să ofere un exemplu de integritate și altruism.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel