Un român din Italia a strâns 51 de amenzi pentru viteză excesivă, în valoare de 10.000 de euro. N-a plătit nici măcar una

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:
Politia locală l-a oprit în trafic pe șoferul român
Politia locală l-a oprit în trafic pe șoferul român

Un român din Italia a strâns nu mai puțin de 51 de amenzi rutiere, în valoare de peste 10.000 de euro. Când în sfârșit a fost prins de un echipaj de poliție, bărbatul a trebuit să plătească 1500 de euro pentru ca mașina să nu fie confiscată.

Un român care primit 51 de amenzi în Italia și nu a plătit nici măcar una, a fost prins de poliție. A fost nevoit să plătească 1500 de euro pentru a evita să i se sechestreze mașina. De asemenea, sunt în curs de desfășurare proceduri pentru recuperarea altor 9.000 de euro.

Șoferul, care conduce un autoturism Audi cu numere de înmatriculare românești, a fost oprit pe 27 iunie de Poliția Locală. El acumulase mii de euro amenzi pe parcursul a trei ani pentru depășirea în mod repetat a limitelor de viteză de-a lungul diferitelor drumuri. Mașina este înmatriculată în România, stat care din motive legate de legea lor de confidențialitate nu furnizează datele proprietarului, cu excepția celor mai grave abateri și la solicitarea justiției. Iar dacă organul de anchetă nu reușește să obțină numele și adresa proprietarului vehiculului, devine imposibilă trimiterea procesului verbal.

Presupunând că mai este posibilă trimiterea amenzii în străinătate, nu este sigur că acea amendă va fi încasată corespunzător, nefiind încă o procedură agreată între diferitele state pentru colectarea silită a amenzilor, scrie publicația Il Gazzettino.

Cum a fost prins în trafic

 

Șoferul român este rezident legal în România, însă locuiește în Italia de câțiva ani, astfel că s-a gândit că poate scăpa. Plăcuța de înmatriculare a autovehiculului a fost apoi semnalată de către biroul de procese-verbale al comandamentului ofițerilor aflați în serviciu extern, care în câteva zile au reușit în cele din urmă să-l identifice pe proprietar.

O patrulă de motocicliști a oprit vehiculul în tranzit în via Piovego, în Arsego. Agenții comandantului Antonio Paolocci au constatat în ultimii trei ani 51 de încălcări ale limitelor de viteză la adresa sa constatate cu radarele Federației.

51 de amenzi neplătite

 

Potrivit sursei citate, pentru multe dintre aceste amenzi expiraseră termenele legale de sesizare, care pentru cetățenii străini este de 360 ​​de zile de la data evaluării. Aceasta a însemnat că șoferul român al Audi-ului a fost anunțat doar de restanțele din ultimul an, pentru o sumă totală de câteva sute de euro. Suma pe care străinul trebuia să o plătească imediat, sub sancțiunea sechestrului administrativ al vehiculului până la rambursarea datoriilor.

Bărbatul a fost sancționat în cele din urmă împreună cu pasagerul și pentru că, în calitate de cetățean al comunității europene, nu a sesizat autorităților că s-ar fi mutat în Italia.

 

-----------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG  

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel