Un român din Italia, crezut angajat de încredere, fura din propria firmă. Patronului nu i-a venit să creadă

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
sursa foto: Freepik
sursa foto: Freepik

Un român din Italia a fost prins că fura materiale medicale din depozitul companiei. 

Un angajat român din Pordenone a fost arestat pentru furturi repetate din cadrul companiei la care lucra, o firmă specializată în distribuția de medicamente și materiale medicale către spitale, centre pentru vârstnici și unități de asistență medicală din regiunea Friuli Venezia Giulia. 

Românul lucra de mai mulți ani la companie, era integrat și considerat un angajat de încredere. 

Incidentul a ieșit la iveală după ce, în iunie anul trecut, directorul companiei a depus o plângere privind dispariția unor materiale din depozit. Autoritățile au intervenit rapid și au început o investigație detaliată, inclusiv prin instalarea unor camere ascunse în zonele critice ale depozitului, ceea ce a permis monitorizarea acțiunilor suspecte ale angajaților.

Românul a furat în mai puțin de jumătate de an materiale de peste 50 000 euro

 

Potrivit plângerii, în perioada ianuarie - iunie 2024, au avut loc multiple furturi, valoarea totală a materialelor dispărute ridicându-se la 55.952 de euro. Doar într-o singură zi, pe 4 septembrie 2024, suspectul, un bărbat de 58 de ani, a sustras materiale în valoare de 6.720 de euro.

Arestarea acestuia a avut loc pe 27 septembrie, atunci când polițiștii l-au prins în flagrant în timp ce încerca să fure trei cutii cu 24 de senzori pentru măsurarea nivelului glicemiei din sânge, în valoare totală de 2.880 de euro. Brigada Poliției din Pordenone a intervenit prompt și l-a reținut sub acuzația de furt calificat, la care se adaugă și abuzul de funcție, având în vedere rolul său în manipularea bunurilor care ar fi trebuit distribuite în sistemul regional de sănătate.

Ulterior arestării, autoritățile au obținut un mandat de percheziție, iar la domiciliul suspectului au descoperit o cantitate considerabilă de materiale sanitare, inclusiv medicamente și dispozitive medicale, în valoare de aproximativ 16.700 de euro.

A doua zi după arestare, judecătorul a confirmat acuzațiile la care a mai adăugat și infracțiunea de primire de bunuri furate. În consecință, bărbatul a fost supus unei măsuri de arest la domiciliu și este obligat să rămână în locuința sa între orele 21:00 și 07:00. De asemenea, nu poate părăsi domiciliul de reședință. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel