Un român din Italia, dispărut în urmă cu două zile, a fost găsit fără viață lângă Barajul Locone

Cristina Iacob |
Data actualizării: | Data publicării:

Corpul unui cetățean român a fost descoperit în apropierea Barajului Lacone. Carabinierii investighează circumstanțele exacte ale decesului. 

Duminică - 21 iulie, un cetățean român în vârstă de 32 de ani a dispărut în apropierea Barajului Locone, în zona Minervino Murge. Conform presei italiene, bărbatul a campat cu cortul în pădurea de pini ce înconjoară rezervorul de apă Terra Batta, unul dintre cele mai mari din Europa.

Căutările au fost declanșate imediat, implicând carabinierii postului local și numeroase asociații locale de voluntari. Ulterior, la fața locului au ajuns echipe de salvare ale pompierilor din Barletta și Bari.

Din Orașul Provocării au sosit trei vehicule cu șapte pompieri, iar din Bari au venit cinci scafandri pentru a participa la operațiunile de căutare. Doi pompieri din Foggia au asistat cu o unitate Radio Room, în timp ce trei pompieri echipați cu drone au reușit să descopere cadavrul bărbatului.

Autoritățile au încheiat căutările românului în cursul nopții de luni, 22 iulie, în jurul orei 3 dimineața.

Ipoteza că bărbatul ar fi putut să se fi înecat a devenit evidentă la câteva ore după începerea căutărilor intense. Circumstanțele exacte ale decesului sunt investigate de carabinieri, sub coordonarea autorităților judiciare.

Tot luna aceasta, alți doi români și-au pierdut viața în apele Italiei. Un bărbat a pierit în râul Brenta după ce a sărit să salveze un tânăr aflat în pericol, în timp ce altul, a fost luat de curenții puternici ai râului Brembo

--------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel