Un român este cercetat după ce a omis să restituie un autoturism de 100.000 de euro închiriat din Germania

Cristina Iacob |
Data publicării:
Sursă: agerpres.ro / IPJ Alba
Sursă: agerpres.ro / IPJ Alba

Un român a închiriat din Germania un autoturism de peste 100.000 de euro cu care s-a deplasat în România, pe care însă ar fi omis să-l restituie la sfârşitul perioadei contractuale.

Un bărbat din municipiul Sebeș este cercetat de polițiști după ce a închiriat un autoturism de peste 100.000 de euro din Germania și nu l-a restituit la sfârșitul perioadei contractuale. Autoturismul a fost identificat și indisponibilizat de polițiștii din județul Alba.

Polițiștii încearcă să afle de ce a omis bărbatul să returneze mașina 

 

Conform unui comunicat transmis vineri de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Alba, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Sebeș au găsit joi, pe raza municipiului Sebeș, un autoturism care era semnalat de autoritățile germane ca fiind căutat încă de miercuri.

"Din cercetări a rezultat că autoturismul ar fi fost închiriat de un bărbat de 33 de ani, din municipiul Sebeş, de la o societate comercială din Germania, iar la sfârşitul perioadei contractuale bărbatul ar fi omis să restituie autoturismul, deplasându-se cu el în România", se menţionează în comunicat.

După identificarea vehiculului, acesta a fost indisponibilizat, iar cercetările continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș. Ancheta se va concentra asupra circumstanțelor în care bărbatul a omis să restituie autoturismul și asupra eventualelor fapte de natură penală, scrie Agepres.                                                               

Citește și: Un român a blocat traficul feroviar în Germania: 22 de trenuri au avut întârziere 10 ore

Un incident similar a avut loc luna trecută. Un bărbat din Piatra Neamț, recent întors din Italia, a fost sancționat cu 2.000 de lei pentru aruncarea ilegală a deșeurilor. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere arată cum acesta a depozitat haine, mobilier și alte obiecte inutile lângă containerele de gunoi menajer și materiale reciclabile de pe strada Obor.

Potrivit Poliției Locale, bărbatul a explicat că, fiind în concediu acasă, a decis să facă o curățenie generală în locuință și să arunce obiectele nefolositoare. Cu toate acestea, aruncarea deșeurilor de mari dimensiuni, provenite din construcții, mobilier vechi sau textile este interzisă pe platformele de colectare și la shelterele arondate asociațiilor de proprietari, conform H.C.L. 228/2021, art. 2, lit. a.                                                                                                                                                                     

Poliția Locală a intervenit în urma monitorizării camerelor de supraveghere amplasate în zonă și a aplicat sancțiunea conform reglementărilor în vigoare. Deșeurile au fost ulterior ridicate și transportate la un depozit special. Vezi VIDEO aici

--------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel