Un român fugar a fost prins în Elveția. Bărbatul a evadat din arestul la domiciliu pentru a se răzbuna pe fosta iubită

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Un fugar român, evadat din arestul la domiciliu în Italia, a fost arestat ieri seară în Geneva, grație unei colaborări internaționale între Carabinierii din Fermo și autoritățile elvețiene. Bărbatul, căutat pentru infracțiuni grave, a încercat să se răzbune pe fosta parteneră.

Un bărbat în vârstă de 49 de ani, de origine română, domiciliat în Porto San Giorgio (provincia Fermo), a fost arestat în Elveția, după ce a evadat de sub arestul la domiciliu. Fugarul, condamnat anterior pentru infracțiuni grave, a fost prins ieri seară la Geneva, într-o operațiune comună a autorităților elvețiene și a Carabinierilor din Fermo.                                                                 

Românul și-a scos brățara electrică de monitorizare și a evadat

 

Arestarea a fost rezultatul unei investigații intense desfășurate de militarii Unității de Operațiuni Fermo și ai Gării Porto San Giorgio, în colaborare cu autoritățile elvețiene și Criminalpol. Bărbatul era căutat pentru mai multe infracțiuni, inclusiv introducerea și cheltuirea de bani falși în Italia și evaziune fiscală, fapte comise în Giulianova (provincia Teramo) pe 16 august 2023 și în Porto San Giorgio pe 10 mai 2024. Un mandat european de arestare a fost emis de autoritățile judiciare, facilitând localizarea și capturarea sa.

După ce a scăpat de sub arestul la domiciliu, înlăturând brățara electronică de monitorizare, fugarul ar fi plănuit să plece în Europa de Nord pentru a se răzbuna pe fosta sa parteneră, pe care o suspecta de trădare. Autoritățile, temându-se de posibilitatea unor acțiuni violente, au contactat polițiștii străini pentru a asigura protecția femeii. Ulterior, s-a descoperit că bărbatul îi trimitea mesaje de amenințare prin aplicații de mesagerie, pretinzând că acționează la îndrumarea ei.

Fugarul se refugiase în Elveția, unde se pare că beneficia de ajutorul unor cunoștințe. Capturarea lui a demonstrat eficiența cooperării internaționale, autoritățile italiene subliniind importanța colaborării pentru garantarea siguranței cetățenilor și aducerea infractorilor în fața justiției. De la începutul anului, șase fugari au fost arestați în străinătate, o dovadă a angajamentului Carabinierilor din Fermo în menținerea ordinii și securității.

În prezent, fugarul se află în custodia autorităților elvețiene, în așteptarea unei cereri oficiale de extrădare. Carabinierii din Fermo și-au reiterat rolul esențial în această activitate și au subliniat importanța unei cooperări internaționale profesionale și continue pentru aducerea în fața justiției a celor care comit infracțiuni.                                                                 

Această arestare recentă demonstrează din nou determinarea autorităților de a asigura respectarea legii, indiferent de granițele naționale.                                                                                 

-------------------------------------------------------                                                                       

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel