Un român prins în Italia, folosind identitate falsă pentru a deține ilegal o firmă, o mașină și un apartament

Cristina Iacob |
Data publicării:

Un cetățean român din Italia a fost descoperit de poliția locală din Sanremo în timp ce desfășura o afacere ilegală de dezmembrări auto și ocupa ilegal un apartament municipal. 

Poliția locală din Sanremo a reușit, în cadrul unei operațiuni desfășurate recent, să destructureze o activitate ilegală de distrugere și vânzare de vehicule, desfășurată în zona Carmelo. Investigațiile, conduse de comandantul Fulvio Asconio, au început în urma sesizării unei campanii  de distribuire a fluturașilor care promovau servicii de achiziție a mașinilor second-hand.

Aceste reclame au atras atenția locuitorilor, determinând intervenția autorităților. În urma anchetei, a fost identificat un bărbat de origine română, născut în 1984, care folosea nume italiene false pentru a-și desfășura activitatea.

Românul deținea o afacere neautorizată, conducea fără permis și ocupa ilegal o locuință 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

Polițiștii au descoperit că acesta conducea o afacere ilegală de vânzare online de mașini second-hand, utilizând un teren închiriat în via Padre Semeria, în apropierea curbei terenului Carmelo. Aici, vehiculele vechi erau dezmembrate și distruse, fără a respecta reglementările de mediu. În timpul controalelor, forțele de ordine au descoperit numeroase deșeuri periculoase, inclusiv baterii uzate, anvelope și piese auto dezmembrate, toate abandonate în mod ilegal.

Citește și: Controale pe șantierele din Italia: un român și doi moldoveni, arestați pentru că aveau acte false

Aceste materiale reprezintă un pericol semnificativ pentru mediu, motiv pentru care autoritățile au depus o plângere penală împotriva bărbatului, acuzându-l de abandonarea deșeurilor periculoase și de poluare. De asemenea, acesta a primit o amendă administrativă în valoare de aproximativ 500 de euro.

Operațiunea poliției a dezvăluit și alte infracțiuni comise de suspect. Pe lângă activitatea ilegală cu mașini, bărbatul ocupa ilegal o locuință municipală în via Galilei, în Sanremo. În plus, în timpul controlului efectuat la locul unde erau depozitate vehiculele, acesta a fost surprins conducând o mașină fără a deține permis de conducere, comportându-se ca și cum nu ar fi fost implicat în activitățile investigate.

Vezi și: Italia. Un moldovean fără adăpost a încercat să deschidă un cont cu acte false. Culmea, polițiștii l-au arestat "la domiciliu"

Acțiunea poliției a fost salutară pentru comunitatea locală, care fusese afectată de activitățile suspectului. În special, călugărițele de la mănăstirea Carmel, situată în apropierea locului unde se desfășura operațiunea ilegală, și-au exprimat îngrijorarea cu privire la impactul negativ asupra cartierului. Poliția locală a reușit, prin această intervenție, să desființeze o rețea de activități ilicite care afecta atât mediul, cât și locuitorii din zonă.                                                                                                                                                                                                                                           

-------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel