Un român spune ce înseamnă viața în Anglia: "Nu e relaxare ca-n România" - VIDEO

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Românul spune ce înseamnă pentru el viața în Anglia
Românul spune ce înseamnă pentru el viața în Anglia

Ce înseamnă viața în Anglia? Un român spune că, în primul rând, să trăiești în Marea Britanie înseamnă câștiguri financiare. Dar acestea vin cu un sacrificiu important. 

Un român stabilit în Marea Britanie a postat recent un clip pe contul său de Instagram în care vorbește despre viața printre străini. El spune cum e viața de zi cu zi în Anglia, cu bune și cu rele. Între tentația câștigurilor rapide și sacrificiile din viața personală, bărbatul surprinde în cuvinte simple o experiență trăită de mulți români care au ales calea străinătății.

"Ce pot să vă spun despre viața în Anglia? Păi viața în Anglia este frumoasă, dintr-un punct de vedere. Ai posibilitatea să faci niște bani, niște sume de bani, considerabile, într-un timp relativ mai scurt decât ai putea să-i faci în România, într-un context normal, într-un loc de muncă normal, la șantiere, fabrici, uzine, bănci, birouri, etc. Însă, prin ce este diferită viața în Anglia? Viața în Anglia înseamnă foarte multă muncă", spune el.

Oportunitățile sunt acolo, dar vin cu prețul lor.

O viață departe de "acasă" e o viață grea

 

"Viața în Anglia nu înseamnă atât de multă relaxare cum ai fi acasă, cum ai fi în România. Viața în Anglia înseamnă să pleci dimineață la ora șase jumate de acasă și să ajungi, probabil, noaptea târziu acasă. Cu singura satisfacție că ai făcut ceva bani mai mulți", mai spune el.

"Însă, ce pierzi? Pierzi timp prețios pe care ai făcut tu să-l petreci cu familia, pierzi ieșiri cu prietenii, deci, practic, ești un fel de robot, un om cu o viață robotizată în care ai un program fix, te trezești, mergi la muncă, iei acasă, mănânci, faci un duș, dormi, a doua zi dimineață, la fel. După care, o dată, de două ori pe an, mergi într-o vacanță, două săptămâni, maxim o lună de zile. Vorbesc acum la modul general.

Sunt unii care pot merge în fiecare lună, acestea sunt excepții. Însă, da, din punct de vedere financiar, Anglia este o țară superbă, încă, unde dacă investești în tine și în ceea ce faci, în munca ta, de la studii până la scule, în caz că ai nevoie. Da, poți câștiga bani frumoși. În schimb, pierzi multe alte lucruri", e concluzia amară a bărbatului.

VIDEO

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rusu’ (@rusu19991)

------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel