Cererea pentru mâncarea făcută din proteine din plante va avea o creştere foarte mare în următorii 20 de ani, spune Raul Ciurtin, unul dintre cei mai cunoscuţi antreprenori din industria alimentară, potrivit Ziarului Financiar.
Afaceristul spune că, în viitorul apropiat, vrea să dezvolte o nouă fabrică în care să producă mâncare din plante şi cu ajutorul ei să hrănească întreaga Europa şi chiar SUA.
Antreprenorul nu exclude chiar construcţia de unităţi de producţie în afara României, însă nu în următorii ani.
„Vom investi şi vom produce mâncare din plante. Se investeşte foarte mult în domeniu şi, mai mult de o modă, va fi o necesitate în a exista această hrană, tocmai din cauza efectelor de poluare pe apă, pe gaze, pe care creşterea animalelor o produc. O categorie tot mai mare de oameni vor trece la a consuma periodic sau total produse din plante. Ce facem noi astăzi? Punem bazele unui portofoliu cu care vrem să ne adresăm în primul rând în toată Europa şi, de ce nu, şi în SUA. România, prin prispa potenţialului agricol, poate să fie o oportunitate de furnizare, în primul rând, de proteine din plante”, este de părere Raul Ciurtin, potrivit Mediafax.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News