Un sat din Franţa interzice folosirea apei de la robinet pentru spălatul pe dinţi

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Un sat din sudul Franţei le-a interzis rezidenţilor să folosească apa de la robinet pentru a se spăla pe dinţi întrucât modalitatea de depozitare în contextul secetei au făcut-o improprie consumului uman, informează DPA.

Apa de la robinet nu trebuie băută, utilizată pentru a prepara lapte praf destinat sugarilor sau pentru a prepara alimente crude, a anunţat pe pagina sa de internet comunitatea din Bargemon, în apropiere de Coasta de Azur.

În schimb, rezidenţii au fost anunţaţi că pot ridica sticle cu apă din sediul primăriei.

Interdicţia a fost introdusă din motive de igienă. Din cauza condiţiilor de secetă, apa este livrată în prezent în cisterne, ceea ce i-ar putea afecta calitatea, au explicat autorităţile locale.

Regiunea este afectată în prezent de un val de căldură, autorităţile din Bargemon avertizând rezidenţii că temperaturile ar putea ajunge la 40 de grade Celsius. Accesul la zone naturale extinse a fost restricţionat drastic din cauza pericolului crescut de incendii de vegetaţie.

Italia. Stare de urgenţă decretată în cinci regiuni din nordul ţării din cauza secetei

 

Italia a declarat luni stare de urgenţă în cinci regiuni din nord şi a anunţat deblocarea unui fond de 36,5 milioane de euro pentru a face faţă secetei care a lovit câmpia fluviului Po de câteva săptămâni, scrie AFP.

Cabinetul a aprobat instituirea stării de urgenţă în Emilia-Romagna, Friuli-Veneţia Giulia, Lombardia, Veneto şi în Piemont până la 31 decembrie, a anunţat guvernul într-un comunicat.

Peninsula Italică se confruntă cu un val de căldură neobişnuit de timpuriu însoţit de lipsa precipitaţiilor, în special în câmpia agricolă a fluviului Po, lovită de cea mai gravă secetă din ultimii 70 de ani.

Starea de urgenţă are ca scop să acorde "mijloace şi competenţe extraordinare" pentru a asigura punerea în practică a intervenţiilor urgente necesare garantării siguranţei publice, reparării daunelor suportate de bunurile publice şi private şi condiţiilor normale de viaţă ale populaţiei.

Seceta ameninţă peste 30% din producţia agricolă naţională

 

Potrivit celui mai mare sindicat agricol din ţară, Coldiretti, seceta ameninţă peste 30% din producţia agricolă naţională şi jumătate din fermele din câmpia fluviului Po, unde se produce în special şunca de Parma.

Lacurile Maggiore şi Garda au niveluri de apă sub normal pentru această perioadă a anului, în timp ce mai la sud nivelul râului Tibru care curge prin Roma a scăzut şi el.

Fluviul Po reprezintă cel mai mare rezervor de apă din peninsulă, o mare parte a acesteia fiind folosită de agricultori.

Mai multe municipalităţi au anunţat măsuri restrictive



În ultimele zile, mai multe municipalităţi au anunţat măsuri restrictive: Verona, un oraş de un sfert de milion de locuitori, a raţionalizat astfel utilizarea apei potabile, în timp ce Milano a decis să-şi închidă fântânile decorative.

O altă consecinţă a secetei: producţia de energie hidroelectrică a scăzut semnificativ, în condiţiile în care instalaţiile hidroelectrice, situate în cea mai mare parte în masivele muntoase din nordul Italiei, produc aproape 20% din energia din această ţară.

Acest anunţ intervine la o zi după moartea a cel puţin şapte persoane în prăbuşirea unui gheţar în Alpii italieni, "fără îndoială" legată de încălzirea globală, potrivit premierului Mario Draghi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel