Potrivit anchetatorilor, indivizii vindeau în en-gros-uri produse felurite, de la jucării la articole de uz casnic, dar nu declarau veniturile la ANAF, informează Știrile PRO TV. Cetăţeanul sirian, stabilit de 10 ani în România, avea mai multe stand-uri în două complexe en-gros din Afumaţi, dar şi un magazin în sectorul doi al Capitalei. Ajutat de contabila sa, el ar fi importat şi vândut la negru produse de uz casnic şi articole pentru copii în valoare de 13 milioane şi jumătate de euro.
Când a fost cauzat prejudiciul
Prejudiciul ar fi fost cauzat în perioada 2014-2015, iar poliţiştii sectorului doi au deschis dosarul de cercetare în urma unei sesizări făcute de ANAF.
Bărbatul a fost adus la audieri şi este posibil să fie reţinut. În schimb, contabila sa nu a fost deocamdată găsită de poliţişti.
Ca să recupereze prejudiciul, poliţiştii de la direcţia economică a sectorului doi au pus sechestru pe două imobile ce aparţin suspecţilor.
Potrivit unor surse din anchetă, sirianul a mai fost condamnat în trecut pentru tâlhărie, iar femeia are antecedente tot în domeniul financiar, fiind eliberată condiţionat în urmă cu câteva luni.
Ambii sunt cercetaţi acum pentru evaziune fiscală.
Vezi și
Belgia. Cum a reușit o companie să facă zeci de victime: „Avem muncitori români, lucrăm mai ieftin”. Păgubit: „Astfel de escroci, de neoprit”
Aproximativ 50 de clienți ai unei companii la care erau muncitori români au fost păcăliți, în Gent, Belgia. După cinci ani de plângeri la Poliție, ancheta a început doar după ce un client frustrat a răpit și a bătut vânzătorul firmei.
Fostul vânzător din cadrul companiei din Gent tocmai a fost condamnat la 30 de luni de închisoare, iar managerul de afaceri olandez a primit 4 ani de închisoare. Pedepsele sunt pe jumătate cu suspendare, iar judecătorul le-a impus ambilor o interdicție profesională de 10 ani.
Rob Minnaert, una dintre victime, de la Rijkevorsel, este mulțumit de victoria simbolică: „Am depus mărturie la proces pentru a-i clarifica judecătorului că astfel de escroci sunt de neoprit. Când lucrurile se încing sub picioarele lor, firma lor dă faliment și o iau de la capăt sub un nou nume. Acea interdicție profesională îi pune, în sfârșit, capăt celor doi. Nu vor mai putea face victime”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News