Un șofer român din Italia a lovit un motociclist și a fugit de la locul accidentului. Un martor l-a dat pe mâna poliției

Cristina Iacob |
Data actualizării: | Data publicării:

Un șofer român, care a lovit un motociclist pe via Collatina din Roma și a fugit de la locul accidentului, a fost prins de poliție în doar jumătate de oră. 

Un bărbat de 50 de ani a fost reținut rapid după ce a provocat un accident rutier și a fugit de la locul acestuia. Incidentul s-a produs ieri pe via Collatina, în apropiere de via dell'Acqua Vergine, când șoferul unui Fiat Freemont a lovit o motocicletă Yamaha T-Max, proiectând motociclistul pe asfalt.

În urma impactului, motociclistul a suferit răni grave, iar șoferul a părăsit locul accidentului. Un polițist local, aflat în afara serviciului și care trecea prin zonă, a asistat la coliziune și a fost esențial în prinderea fugarului. Acesta a alertat imediat serviciile de urgență și a început să adune informații despre vehiculul implicat.

După ce a furnizat datele necesare echipei de poliție, martorul a contribuit la identificarea rapidă a autoturismului. Patrula de poliție a început căutările și, în scurt timp, a interceptat vehiculul pe aceeași via Collatina, nu departe de locul accidentului.

Șoferul, identificat ca fiind un bărbat român de 50 de ani, a fost oprit și condus la sediul poliției locale pentru audieri. Acesta a fost acuzat de conducere sub influența alcoolului, vătămare corporală gravă, evadare și neajutorare. În urma investigațiilor, permisul său de conducere a fost suspendat, iar ambele vehicule implicate în accident au fost reținute pentru cercetări suplimentare.

Un incident asemănător a avut loc recent în Germania. Un șofer român a cauzat ciocnirea a trei mașini pe autostrada A8 și apoi a fugit de la fața locului. 

Camionul cu semiremorcă condus de român a schimbat brusc banda de circulație de pe banda dreaptă pe banda din mijloc, fără a se cunoaște motivul exact. În acel moment, o șoferiță de 20 de ani aflată pe banda din mijloc a încercat să evite coliziunea printr-o manevră de virare stânga. Pe banda de stânga se afla un alt șofer, de 26 de ani, care, pentru a evita impactul cu mașina tinerelor, a frânat și a virat, dar a lovit lateral peretele glisant de beton, având daune considerabile la vehicul.

Ambii șoferi implicați s-au oprit pe marginea drumului pentru a-și verifica vehiculele, dar șoferul camionului nu s-a oprit. Conform raportului poliției, acesta a frânat doar pentru scurt timp înainte de a continua să conducă. Ulterior, alte două mașini au trecut peste resturile de pe carosabil și au suferit avarii.

Poliția estimează pagubele materiale totale la aproximativ 33.000 de euro și a lansat o căutare pentru găsirea camionului implicat. Se știe că acesta are un număr de înmatriculare românesc, dar căutările efectuate imediat după accident nu au reușit să-l identifice. Citește în continuare aici

----------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel