Un șofer român din Olanda a primit despăgubiri de 25.000 de euro din partea angajatorului care a refuzat să-l mai plătească după un accident de muncă

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Victorie pentru un șofer român: Instanța l-a obligat pe angajatorul olandez să-i plătească acestuia despăgubiri în valoare de 25.000 de euro, după ce a refuzat să-l plătească în urma unui accident de muncă. 

Un șofer român a câștigat un caz important în Olanda după ce angajatorul său a refuzat să îi plătească salariul în urma unui accident de muncă. Bărbatul, care lucra pentru o companie olandeză, s-a îmbolnăvit după ce a suferit un accident în timpul serviciului.

Instanța a decis că motivele șoferului român sunt pertinente și i-a dat dreptate

 

În loc să rămână în Olanda pentru recuperare, el a decis să se întoarcă în România, unde locuia. Compania nu a fost de acord cu această decizie și a înghețat salariul bărbatului în octombrie 2023, susținând că el trebuia să rămână în Țările de Jos pentru a fi reintegrat corespunzător, relatează cotidianul De Telegraaf

În fața instanței, șoferul român a argumentat că în Olanda, condițiile sale de trai erau precare, fiind nevoit să doarmă adesea în camionul său, pe autostradă. Judecătorul a decis că plecarea în România pentru recuperare era o măsură rezonabilă, întrucât condițiile de locuit din Olanda nu erau adecvate pentru el. De asemenea, s-a concluzionat că reintegrarea în muncă poate fi realizată și la distanță, prin intermediul consultărilor medicale și a expertizei în ocuparea forței de muncă în România.

Astfel, judecătoria a hotărât în favoarea șoferului român, obligând compania să îi plătească salariile restante în valoare de aproximativ 25.000 de euro, plus dobânzi și costuri de litigiu însumând peste 3.000 de euro. 

-----------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel