Un tânăr a plecat din SUA pentru a trăi pe o insulă în Finlanda, cumpărată cu banii de o garsonieră

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Un tânăr de 24 de ani a renunțat la viața din Statele Unite pentru a se muta pe o insulă din Finlanda, pe care a cumpărat-o cu doar 28.000 de euro, echivalentul prețului unei garsoniere confort redus în România. 

Oliver Russell, pe jumătate american și pe jumătate finlandez, a făcut această schimbare radicală de viață inspirat de verile petrecute în Finlanda alături de prieteni și familie.

A crescut în Laguna Beach, California, iar în 2020 s-a mutat în Colorado. În august 2022, a decis să studieze în Helsinki, Finlanda, în căutarea unei educații mai accesibile, relatează New York Post.

 

„Ca cetățean finlandez, nu plătesc taxe pentru școală”

 

În Finlanda, Oliver a întâlnit-o pe Helena Tomaszewska, iubita lui de 20 de ani. Împreună, au descoperit un anunț imobiliar pentru o insulă de vânzare și, în martie, au hotărât să o cumpere. Insula, care măsoară puțin peste un hectar, era locuibilă și aștepta doar să fie transformată în căminul lor de vis.

În următoarele luni, Oliver și Helena au lucrat intens pentru a amenaja insula. Și-au construit o terasă cu un cort și o anexă, cu intenția de a ridica, în final, o cabană de vară și o saună, pentru a-și petrece acolo zilele libere și vacanțele.

„M-am îndrăgostit de ideea de a merge în Finlanda și de a studia acolo”, a spus Oliver, care studiază afaceri. „Ca cetățean finlandez, nu plătesc taxe pentru școală, ceea ce este minunat. Îmi place foarte mult viața aici. În Finlanda, viața la cabana de vară este o parte uriașă a culturii. Mi-a plăcut ideea și mi-am dorit o cabană a mea.”

 

O insulă cât o garsonieră

 

Oliver a fost determinat să găsească o locuință de îndată ce a ajuns în Finlanda. Căutând pe un site imobiliar, a găsit insula care fusese nelocuită timp de 10 ani, cu un preț de vânzare inițial de aproape 35.000 de euro. „Căutam mai mult ca să mă distrez, dar am găsit insula. Și era mai ieftină decât un lot normal. Am oferit 28.000 de euro și oferta a fost acceptată”, a explicat Oliver.

Prima vizită a cuplului pe insulă a avut loc în iunie 2024. Insula era acoperită de copaci și mușchi, iar terenul era în mare parte inaccesibil. Oliver a început să taie copaci și a construit o platformă pentru un cort, care le permite să locuiască acolo pe termen scurt.

„Am făcut un cadru din bușteni pe care i-am tăiat din copaci și am luat niște podele de la un magazin. Am construit apoi o anexă și acum încerc să construiesc o cabină de duș”, a adăugat Oliver.

Cuplul își petrece majoritatea weekendurilor pe insulă, lucrând pentru a-și împlini visul. Deși nu și-au stabilit un termen limită pentru finalizarea lucrărilor, cei doi sunt hotărâți să construiască o cabană de vară și o saună. „Nu este tocmai ușor și avem multe de învățat, dar vrem să ne descurcăm singuri”, a conchis Oliver.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel