Un tânăr de 20 de ani din Austria s-a ales cu mașina confiscată pentru că a depășit viteza legală: "A fost un km/h prea mult" 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Un tânăr de 20 de ani din Austria s-a ales cu mașina confiscată pentru că a condus peste limita legală. 

Un tânăr de 20 de ani, care încă deținea permisul de conducere provizoriu, condus cu viteză excesivă pe șoseaua Sofie-Lazarsfeld din Simmering. Polițiștii l-au depistat cu o viteză de 136 km/h (cu o deducere de toleranță la 131 km/h) într-o zonă de 50 km/h, așadar o depășire de 86 km/h peste limita legală. Consecințele: confiscarea mașinii, o amendă mare și trimiterea din nou la școala de șoferi. 

Acum, mașina urmează să fie scoasă la licitație, conform unei decizii luate miercuri de Tribunalul Administrativ din Viena. „Dacă aș fi condus cu 1 km/h mai încet, aș fi putut să-mi păstrez mașina”, a declarat tânărul, supărat, într-un interviu pentru publicația „Krone”.

Drept urmare, tânărul s-a trezit cu o datorie considerabilă. Mașina valorează aproximativ 30.000 de euro și a fost inițial plătită de tatăl său. Cu toate acestea, tânărul apare ca titular în contractul de achiziție. „Există chiar și un acord de datorie”, a explicat el.

Greșeală de zeci de mii de euro

 

Aceste argumente nu i-au adus însă o sentință mai blândă. I s-a interzis să conducă timp de șapte luni. Pe lângă o amendă de aproximativ 1.600 de euro, a trebuit să suporte și costurile unui avocat. De asemenea, a trebuit să plătească 650 de euro pentru un curs suplimentar de condus. De la incident, mașina se află într-un depozit din Simmering, unde se acumulează costuri de 11 euro pe zi. „M-am dus singur la poliție și mi s-a spus imediat că pedeapsa va fi mai ușoară și că mașina mea nu va fi confiscată”, a mai spus tânărul.

În ciuda acestor argumente, este puțin probabil ca pedeapsa să fie redusă. Noile măsuri împotriva vitezomanilor au fost clar stabilite de la 1 martie. Legea urmărește să pedepsească sever recidiviștii și să îmbunătățească siguranța pe drumurile publice.

Vehiculele care depășesc cu peste 80 km/h viteza legală în zonele urbane și cu 90 km/h în afara acestora vor fi confiscate și, eventual, scoase la licitație. În cazul recidiviștilor sau al celor care comit infracțiuni grave, vehiculele pot fi confiscate definitiv și scoase la licitație.

Reglementările speciale se aplică în general vehiculelor care nu aparțin direct șoferului vinovat. Acestea pot fi confiscate, dar nu pot fi scoase la licitație. Dacă tatăl său nu l-ar fi inclus pe tânăr în contractul de achiziție, BMW-ul ar fi rămas probabil în posesia familiei.

Privarea făptașilor de „arma crimei”

Ministerul Transporturilor se așteaptă la până la 445 de cazuri pe an în care vehiculele pot fi confiscate de autorități. Ministrul Transporturilor, Leonore Gewessler, a subliniat în martie că scopul este de a-i priva pe făptași de „arma crimei.”

Până în acest an, doar un vehicul a fost scos la licitație în Austria. A fost vorba despre un Peugeot 208 cu 110 CP, înmatriculat prima dată în 2018, care a fost vândut cu 6.800 de euro. Mașina a fost confiscată în Vorarlberg după ce șoferul a fost surprins conducând cu 153 km/h într-o zonă de 80 km/h.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel