Un tânăr din Elveția a fost prins de poliție drogat la volanul unei mașini furate: „Mă duc la străbunicul meu Vlad Țepeș să mă facă vampir”

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Un tânăr din Elveția a fost prins de poliție drogat la volanul unei mașini furate: „Mă duc la străbunicul meu Vlad Țepeș să mă facă vampir” / Foto: Unsplash
Un tânăr din Elveția a fost prins de poliție drogat la volanul unei mașini furate: „Mă duc la străbunicul meu Vlad Țepeș să mă facă vampir” / Foto: Unsplash

Un tânăr de 19 ani din Elveția a șocat autoritățile române după ce a fost prins conducând drogat și fără permis o mașină furată. Acesta ar fi avut halucinații și a provocat haos pe drumurile din județul Brașov. 

Pe lângă comportamentul periculos și multiplele accidente, tânărul a făcut o declarație ieșită din comun, susținând că este strănepotul lui Dracula și că a venit în România pentru a deveni vampir.

Incidentul a avut loc pe DN1, când tânărul a furat un autoturism din Făgăraș și a plecat la drum, conducând cu o viteză excesivă de peste 160 de kilometri pe oră. În timpul cursei sale de peste 100 de kilometri, el a provocat două accidente și a avariat cinci mașini. Autoritățile au încercat în repetate rânduri să îl oprească, dar acesta a refuzat să se conformeze semnalelor poliției.

„S-a îndreptat cu viteză, 160-180 km/h printre mașini. Pur și simplu noi am fost a doua mașină lovită praf pe partea dreaptă. Noi am fost opriți și pe o parte și pe alta, ca și cum am fost scut, asta a fost toată treaba”, a declarat unul dintre șoferii afectați de imprudența tânărului conform Antena 3 CNN.

 

Șoferul era sub influența drogurilor și a alcoolului

 

Când în cele din urmă polițiștii au reușit să-l captureze, au descoperit că acesta nu doar că era sub influența drogurilor – testele indicând consum de canabis – dar și sub influența alcoolului. De asemenea, nu deținea un permis de conducere valabil și mașina pe care o conducea era furată.

Declarațiile ulterioare ale tânărului au surprins și mai mult pe toată lumea. El a pretins că este strănepotul legendarului domnitor Vlad Țepeș, cunoscut în cultura populară ca Dracula, și că s-a aventurat în România pentru a-și împlini destinul de a deveni vampir.

„Vreau să merg la Hoia Baciu, la Castelul Dracula, la străbunicul meu Vlad Țepeș. Sper că mă poate face vampir”, a spus tânărul în timpul interogatoriului.

 

Poliția i-a deschis dosar penal elvețianului

 

Autoritățile nu au dat crezare declarațiilor sale excentrice, dar l-au reținut și i-au deschis un dosar penal. Tânărul va fi cercetat pentru furt, conducerea unui vehicul fără permis și refuzul de a opri la semnalele poliției. În plus, ancheta va evalua și consumul de substanțe interzise și conducerea sub influența alcoolului.

Deși situația este una gravă, comportamentul neobișnuit al tânărului elvețian care se crede nepotul lui Țepeș au atras atenția publicului. Legenda lui Dracula rămâne o temă fascinantă, în special pentru turiștii străini, dar acest caz ridică întrebări serioase despre comportamentele iresponsabile și riscurile legate de consumul de substanțe interzise la volan.

Tânărul se află acum în custodia poliției, iar cazul său urmează să fie judecat. 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel