Un tânăr din România a fost găsit fără viață pe o plajă din Thassos

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Un român a fost găsit fără viață în Thassos, Grecia.

Un tânăr român de 22 de ani a fost găsit mort pe plaja Paradisos din zona marină „Paradisos” Koiniron, Thassos. Incidentul a avut loc ieri după-amiază, când tânărul a fost recuperat inconștient. 

Victima a fost transportată de urgență la Centrul de Sănătate Prinos, unde medicii au confirmat decesul. Autoritățile locale, în cadrul Departamentului I Port Thassos al Autorității Portuare Centrale din Kavala, au început o anchetă preliminară. De asemenea, s-a dispus efectuarea unei autopsii de către Serviciul Criminalistic din Tracia pentru a stabili cauzele exacte ale morții.

Luna trecută, în Grecia au fost raportate dispariții și decese în rândul turiștilor  pe fondul temperaturilor extrem de ridicate.

Presa elenă a raportat că mai mulți turiști au dispărut, iar alții și-au pierdut viața, din cauza temperaturilor extreme.

Cel puțin cinci turiști, cu vârste între 55 și 80 de ani, au murit în Grecia din cauza temperaturilor extrem de ridicate, iar mai mulți sunt dați dispăruți, a raportat marți presa elenă.

Primul caz a fost un jurnalist britanic de 67 de ani, care a dispărut în apropiere de insula Simi, situată în largul coastei Turciei, la începutul lunii iunie. Cadavrul său a fost găsit câteva zile mai târziu, autoritățile locale raportând că acesta s-a abătut de pe o potecă și a leșinat într-o zonă greu accesibilă.

În Creta, doi turiști au murit: un bărbat de 80 de ani care se plimba singur și un bărbat de 70 de ani care s-a prăbușit pe o plajă. Pe mica insulă Mathraki, situată la vest de Corfu, un american de 55 de ani și-a pierdut viața în timp ce se plimba. La Samos, o altă insulă grecească din apropierea coastei Turciei, rămășițele unui bărbat olandez de 74 de ani, dispărut în timpul unei plimbări, au fost descoperite câteva zile mai târziu.

Un alt american, aflat într-o excursie pe insula Amorgos, este dispărut de peste o săptămână. De asemenea, doi cetățeni francezi în vârstă sunt încă nerecuperați pe insula Sikinos.

„Mulți turiști subestimează căldura și merg pe jos în plin soare”, a subliniat cardiologul din Atena, Thomas Giannoulis. „Temperaturile pot depăși 40°C, crescând riscul de deshidratare și insolație. Cu cât individul este mai în vârstă, cu atât riscul este mai mare”, a adăugat el.

Presa greacă a relatat că unele dintre victime au plecat în plimbări la scurt timp după ce au luat prânzul și au băut alcool. Altele nu aveau o hartă sau un smartphone și s-au aventurat în locații inaccesibile fără semnal.

------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel