Pe 25 iulie 2021, viața lui Alexandru Andrei Ioniță, "Alex", s-a schimbat dramatic. Tânărul, pe atunci în vârstă de 23 de ani, a fost bătut cu brutalitate de 16 persoane, dintre care opt minori. Bătăile l-au lăsat în comă și, la început, medicii s-au îndoit că va supraviețui. Lunile au trecut și 'Alex' a ajuns să fie țintuit la pat.
De atunci, mama băiatului, Ana Claudia, nu a mai plecat de lângă el. Ea a dormit lângă patul băiatului în spitalul Cruces, apoi în sanatoriul din Gorliz, până când au reușit să aibă acces la o locuință socială adaptată nevoilor lui 'Alex'. Acum, la aproape doi ani după ce a spus că "am fost moartă în viață", zâmbește din nou și este încântată să vadă recuperarea fiului ei, care a reușit să facă primii pași cu ajutorul unui umblător. "Ziua în care l-am văzut din nou în picioare a fost cea mai fericită zi din viața mea", a declarat ea pentru ETB.
Un tânăr român din Spania, în comă și rămas paralizat după ce a fost bătut de 16 persoane
Cazul dramatic al lui 'Alex' a ajuns la Ibiza, unde o femeie rezidentă pe insulă, care nu a dorit niciodată să-și dezvăluie identitatea, s-a implicat în recuperarea tânărului. Această femeie acoperă toate costurile tratamentului pe care băiatul îl primește la o clinică privată din Barcelona.
Recuperarea sa este foarte lentă, dar progresează. Tânărul, care nu vorbește și nu mănâncă singur, se deplasează într-un scaun cu rotile. Abia se poate mișca, dar când este întrebat cum se simte, își ridică ușor brațul stâng și, cu mâna strânsă în pumn, încearcă să facă semn cu mâna. Incapabil să rostească un cuvânt, el dă din cap în semn de aprobare. "Bine" , spune mama lui.
Amândoi au călătorit la Barcelona pentru ca "Alex" să poată beneficia de tratament la o clinică, unde face patru ore de exerciții. La unul dintre ele, datorită unui umblător, tânărul reușește să meargă. Mama sa îl încurajează și se emoționează în același timp. "Ei fac imposibilul pentru recuperarea lui", spune ea, citează El Correo.
Alex învață din nou să trăiască. Mama: "am fost moartă în viață"
Fizioterapeuții și reumatologii îl tratează pe tânăr pentru a-i stimula corpul. O fac prin mișcări, astfel încât mai multe informații să ajungă la creierul său. "În acest fel hrănim creierul lui "Alex"", explică Frederic Guez, reumatolog și director general al metodei Essentis.
De asemenea, au obținut o mai bună aliniere a corpului și o rotație a capului. "Am făcut totul pentru ca gâtul să se poată roti", spune Guez, care explică faptul că "am lucrat pentru a pune toate oasele care nu erau la locul lor". Tânărul s-a îmbunătățit și din punct de vedere neurologic. "Privirea lui s-a schimbat foarte mult și, de asemenea, răspunsurile sale sunt mai rapide", spun ei.
Valerio Zucconi, fizioterapeutul băiatului, explică faptul că au încercat să "lucreze la deblocarea, eliberarea și activarea". Zucconi susține că "Alex" va avea o "viață dependentă", dar că se lucrează pentru a-i "îmbunătăți stilul de viață".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News