Criminalul a dat foc locuinţei cu un dispozitiv exploziv, după care s-a spânzurat de o grindă, a informat portalul de ştiri din Belgrad blic.rs.
Un număr mare de pompieri sosiţi la faţa locului au reuşit să stingă flăcările. Potrivit relatărilor, bărbatul fusese eliberat din închisoare cu doar câteva zile în urmă, unde executase o pedeapsă pentru violenţă în familie. Eliberarea sa a fost condiţionată de interdicţia de a pătrunde în locuinţa familiei.
Zdravko Goranović, un bărbat din Sombor, și-a măcelărit soția Mira, apoi și-a ucis fiicele Anastasia (19 ani) și Anabela (15 ani). Apoi, a dat foc casei și, în cele din urmă, s-a spânzurat, au povestit vecinii familiei pentru Blic.
Un tată și-a ucis fiicele și soția, dând foc casei. Vecinii îl descriu ca un om violent
Vecinii de pe strada Sime Šolaja din Sombor sunt în stare de șoc după crima sângeroasă, pe care Goranović a comis-o miercuri, în jurul prânzului. Bărbatul era cunoscut ca un om violent, care mereu avea un comportament dezechilibrat. După cum scrie Blic, Goranović fusese eliberat din închisoare în urmă cu doar câteva zile, unde fusese încarcerat din caua violenței domestice.
Potrivit vecinilor, soții au fost despărțiți o perioadă și nu l-au mai văzut pe Goranović o perioadă de timp. Cu toate acestea, toată lumea susține că problemele din familie durau de ceva timp, sugerând fără echivoc că principalul vinovat al necazurilor era Goranović.
„Problemele lor durau de multă vreme, bărbatul fiind pur și simplu un nebun”, a declarat unul dintre vecini, în timp ce un altul a adăugat că Goranović era „nebun de când s-a născut”.
Ucigașul avea și un fiu, care nu locuia cu familia
Pe lângă fetele Anastasia (de 19 ani) și Anabela (de 15 ani), ucigașul avea și un fiu care nu locuia cu ele. Anastasia era fiica mai mare, care a terminat recent școala, în timp ce Anabela era elevă în anul I de liceu.
În pofida eforturilor legiuitorilor, violenţa împotriva femeilor şi a copiilor este o problemă serioasă în Serbia. În cazuri extreme, femeile sunt adesea ucise de soţi sau parteneri.
Experţii atribuie această situaţie condiţiilor patriarhale din această ţară balcanică, dar şi traumei colective şi perturbărilor sociale rezultate din războaiele iugoslave din anii 1991-1999.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News