Uleiul stropeste pentru ca este apă în tigaie și în mâncarea pe care o gătim. Când ambele elemente vin în contact, se formează bule de aer și abur care creează stropi.
Este obișnuit ca uleiul să zboare peste tot la prăjire și să provoace arsuri care, deși de obicei nu sunt grave, sunt dureroase și provoacă vezicule. De aceea este atât de important să preveniți stropirea uleiului la gătit.
Truc de la un bucătar pentru ca uleiul să nu mai sară la gătit
Eva Quintanilla, bucătar și tiktoker, a distribuit un scurt videoclip prin intermediul rețelei de socializare în care explică cum să previi stropirea uleiului când gătești. Și-a pus trucul la încercare pregătind câteva ouă.
Trucul pentru ca uleiul să nu sară este să încălziți uleiul și să adăugați un praf de sare distribuit în toată tigaia. Ceea ce va face sarea este să absoarbă apa pe care o are mâncarea.
Deși bineînțeles că uleiul va avea bule, nu se va stropi peste tot, lucru care este deosebit de îngrijorător atunci când sunt copii sau animale de companie în casă. Vei putea evita acele mici incidente.
De ce să pornești cuptorul din bucătărie măcar o dată pe săptămână. Trucul care îți va aduce bogăție
Dar dacă ai citit această postare prea târziu și deja ai fost ars, ceea ce vei face este să răcești zona scufundând în apă rece, apoi să speli zona afectată cu apă și săpun blând. Un unguent antibiotic ajută la prevenirea infecțiilor, iar aloe vera ajută la vindecarea rănilor. Cel mai bine este să preveniți cu acest truc pentru ca uleiul să nu sară.
Pune trucul la încercare când ești în bucătărie!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News