Un turist britanic a făcut topul celor mai iubite lucruri de către români. ”Toți se adună în jurul mesei și mănâncă semințe”

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: Capturi de ecran/ Sursă: Tiktok @rosswykes
Foto: Capturi de ecran/ Sursă: Tiktok @rosswykes

Un britanic venit în țara noastră a remarcat că românii au câteva lucruri pe care le iubesc foarte mult. ”M-am îndrăgostit de România”

Un britanic care a călătorit recent în România a împărtășit într-un videoclip pe TikTok observațiile sale despre obiceiurile și preferințele românilor. 

Depășirile în trafic

 

Prima observație a fost legată de stilul de condus al românilor, menționând că aceștia adoră să depășească alte mașini, indiferent de drum sau de condițiile de trafic. "Nu contează pe ce drum vă aflați, nu contează dacă ești femeie sau bărbat, toată lumea încearcă să depășească, chiar și în locuri unde nu e permis", a spus el.

Tarabele de pe marginea drumului

 

Britanicul a observat și abundența de tarabe de pe marginea drumului unde se vând produse făcute în casă, legume și fructe proaspete, vișinată și vin. "Găsiți mereu oameni care fac asta, dacă călătoriți cu mașina prin România. Sunt peste tot."

Pepenele, un favorit național

 

Un alt lucru care l-a impresionat a fost pasiunea românilor pentru pepene. "Toți românii iubesc pepenele. Când eram în România, mâncam pepene aproape zilnic. Observam cum oamenii stau de vorbă și savurează pepeni uriași, mult mai mari față de cei din țara mea."

Vișinata, o descoperire delicioasă

 

Referindu-se la băuturile tradiționale, britanicul a vorbit cu entuziasm despre vișinată. "Românii iubesc vișinata. Dar să fiu sincer cu voi, și eu o iubesc. Am băut destul de mult cât am fost acolo, este o băutură fenomenală."

Sarmalele

 

Sarmalele au fost de asemenea menționate, fiind descrise ca un fel de mâncare esențial în bucătăria românească. "Românii iubesc sarmalele. Și mie îmi plac foarte mult. Dacă nu ați încercat până acum sarmale, ar trebui să o faceți."

Semințele de floarea soarelui

 

Despre semințele de floarea soarelui, britanicul a spus că sunt o gustare populară în România, deși nu sunt pe gustul lui. "Românii le iubesc, în special pe cele sărate."

Pâinea proaspătă, cea mai mare iubire

 

În final, a subliniat pasiunea românilor pentru pâinea proaspătă. "Am văzut cum oamenii se opreau în fiecare zi la brutării pentru pâine proaspătă. Pare să fie un lucru foarte iubit în România și înțeleg de ce, chiar este foarte bună."

”Sper să reușesc să mă mut în România, cât mai curând. Anglia e țara pe care o iubeam cândva, dar a devenit altceva acum. M-am îndrăgostit de România”, a scris britanicul în secțiunea de comentarii. 

--------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel