Parlamentul ungar a aprobat marţi prelungirea până la sfârşitul lunii septembrie a stării de urgenţă sanitare pentru gestionarea pandemiei de COVID-19, măsură criticată de opoziţie ca fiind inoportună şi abuzivă în contextul îmbunătăţirii situaţiei epidemiologice, dar justificată de partidul premierului Viktor Orban prin riscul noilor variante ale coronavirusului, relatează agenţia EFE.
Opoziţia consideră că astfel guvernul abuzează de guvernarea prin decrete, permisă de starea de urgenţă sanitară. În schimb, partidul de guvernământ Fidesz consideră că această măsură este în continuare necesară, chiar dacă valul de infectări s-a estompat.
În ultimele 24 de ore Ungaria a înregistrat 382 de noi cazuri de COVID-19 şi 64 de decese asociate acestei boli, cifre mult inferioare celor peste 5.000 de cazuri şi circa 300 de decese zilnice câte se înregistrau în urmă cu o lună.
Ungaria a vaccinat până în prezent cel puţin cu prima doză de vaccin anti-COVID-19 aproape jumătate din populaţia sa de circa 9,7 milioane de locuitori.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News
Tagurile articolului:
stare de urgenta
Ungaria
Care sunt paşii pentru alegerea succesorului Papei Francisc
Gabriel Nuță-Stoica /
21 apr 2025, 13:47
Odată cu moartea Papei Francisc, anunţată luni de Vatican, Biserica Romano-Catolică va începe ritualurile elaborate, pline de tradiţie, care marchează sfârşitul unei papalităţi şi conduc la începutul celei următoare, relatează Reuters. Cele mai multe sunt guvernate de o constituţie cunoscută sub numele de Universi Dominici Gregis, aprobată de Papa Ioan Paul al II-lea în 1996 şi revizuită de Papa Benedict al XVI-lea în 2007 şi 2013.