Unt aromat condimentat cu gust de rai. Dacă vrei să te lingi pe degete, gătește această rețetă rapidă

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Unt aromat condimentat cu gust de rai. Dacă vrei să te lingi pe degete, gătește această rețetă rapidă
Unt aromat condimentat cu gust de rai. Dacă vrei să te lingi pe degete, gătește această rețetă rapidă

Niter kibbeh sau untul aromat cu condimente este o rețetă tipică din bucătăria Etiopiei și a unor țări africane. Se servește de obicei cu pâine și se folosește și la prepararea altor mâncăruri folosindu-l în loc de ulei, deoarece adaugă o notă rafinată de aromă oricărui fel de mâncare. 

În mod tradițional, pentru prepararea niter kibbeh se folosește unt, dar puteți utiliza și margarină vegetală pentru varianta sa vegană. Orice ați alege, sigurați-vă că încercați acest unt aromat cu condimente.

Pate de ciuperci, nu se compară cu nimic altceva. Simplu și ușor de preparat, cu ingrediente la îndemână. Super rețetă!

 

Unt aromat cu condimente - Ingrediente

 

- 110 margarină sau unt

- 1 ceapă mică

- 3 căței de usturoi

- 1 bucată de rădăcină de ghimbir

- ½ linguriță de chimion

- ½ linguriță cardamom

- 1 linguriță oregano

- ½ linguriță de turmeric

- ¼ linguriță de nucșoară

- 3 frunze de busuioc.

Milanesa Romana, un șnițel de nota 10, fraged si gustos. Rețeta fără pesmet!

 

Unt aromat cu condimente - Mod de preparare

 

Tăiați margarina sau untul și puneți într-o cratiță la foc mic. Se topește complet și se lasă să fiarbă fără să se ardă până când toată suprafața este acoperită cu spumă albă.

Îndepărtați spuma cu o lingură cu fantă până devine un lichid auriu limpede.

Acum puneți toate celelalte ingrediente în cratiță: ceapa și usturoiul tăiate cubulețe mici, ghimbirul ras sau tocat mărunt, chimenul, cardamomul, oregano, turmeric, nucșoara și frunzele de busuioc.

Gătiți untul sau margarina timp de 15-20 de minute la foc mic, amestecând din când în când.

Pregătiți un castron mare sau un pahar cu un prosop curat de bucătărie/sită pentru a strecura untul condimentat. Introduceți conținutul cratiței prin sită sau prin tifon, lăsând tot lichidul să se scurgă în recipient. Rezervați partea solidă, puteți profita de ea pentru a o mânca cu niște pâine prăjită.

Rezultatul va fi un unt auriu și transparent infuzat și clarificat, gata de servire. Veți vedea că întins pe o bucată de pâine integrală, acest unt aromat cu condimente are gust de rai. 

Pizza de casă super gustoasă! Combinația aceasta de arome va întrece cu mult pe una cumpărată din restaurant 

Poftă bună!

 

----------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt                    
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g                    
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G                     

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ        

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel