Unul dintre cele mai mari aeroporturi din Germania este blocat din cauza unui protest. Toate zborurile sunt suspendate

Cristina Iacob |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto - pexels.com
Sursa foto - pexels.com

Traficul aerian a fost suspendat, joi dimineaţa, pe aeroportul din Frankfurt. 

Traficul aerian a fost suspendat joi dimineață pe aeroportul din Frankfurt, cel mai mare din Germania, după ce militanții ecologisti au organizat un protest în apropierea pistelor, ceea ce a necesitat intervenția poliției, conform AFP și Reuters.

"Facem totul pentru a-i evacua pe activiştii ecologişti de pe pistă", a declarat pentru AFP o sursă din cadrul poliţiei. Toate decolările şi aterizările sunt suspendate", informează aeroportul din Frankfurt într-un mesaj postat pe pagina sa de Internet.

"Pasagerii sunt rugaţi să nu se deplaseze la aeroport pentru moment", a mai anunţat aeroportul Frankfurt într-un mesaj postat pe reţeaua X, în care pasagerii sunt sfătuiţi de asemenea să verifice care este starea zborului lor şi să ia în calcul o perioadă de timp suplimentară în planurile lor.

Militanții ecologisti de la organizația Last Generation au transmis într-un comunicat de presă că șase protestatari au tăiat gardul care înconjoară aeroportul și au ajuns în diverse locații de lângă piste, afișând postere cu mesajul „Petrolul ucide”.

Organizația ecologistă, care cere Guvernului german să adere la un acord global pentru renunțarea la petrol, gaze și cărbune până în 2030, a menționat că vor urma proteste similare în mai multe țări din Europa și America de Nord, în cadrul unei campanii care a început miercuri.

Miercuri dimineață, mai multe organizații ecologiste au desfășurat acțiuni de protest la mai multe aeroporturi europene, inclusiv la aeroportul londonez Heathrow, cel mai mare din Europa, și la aeroportul Köln din Germania.

Recent a fost haos și pe aeroporturile din Marea Britanie. Zeci de zboruri au fost anulate din cauza unei întreruperi informatice globale.

Dimineața de luni a adus noi anulări de zboruri pe aeroporturile din Regatul Unit, după întreruperea majoră a sistemului informatic de vineri, care a cauzat haos la nivel global. Pasagerii au fost afectați pe aeroporturile Gatwick, Heathrow, London City și Manchester, unde multe zboruri au fost anulate, provocând confuzie și frustrare printre călători.

Mii de pasageri au rămas blocați pe aeroporturi, multe dintre zborurile anulate fiind internaționale, dar și unele călătorii interne. Heathrow a anulat zece zboruri, Gatwick nouă, London City 11, iar Manchester a anulat până acum șase zboruri.

-------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel