Uraganul Milton a atins categoria 5 și lovește statul american Florida. MAE, atenționare de călătorie

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Uraganul Milton a atins categoria 5
Uraganul Milton a atins categoria 5

Statul Florida se află sub ameninţarea iminentă a uraganului Milton, care a atins categoria 5. 

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Statele Unite ale Americii că autorităţile americane (National Hurricane Center) au anunţat că statul Florida se află sub ameninţarea iminentă a uraganului Milton, un fenomen meteorologic extrem de periculos, care se îndreaptă către coasta de vest a statului şi care a atins categoria 5.

Avertismente de uragan şi furtuni sunt emise pentru o mare parte a coastei de vest a Floridei, incluzând regiuni precum Tampa Bay, Fort Myers, Orlando şi Daytona Beach.

Informaţii cu prognozele meteo actualizate specifice regiunii vizate pot fi consultate pe www.weather.gov  sau www.nhc.noaa.gov .

Cetăţenii români care se confruntă cu situaţii de urgenţă legate de fenomenele meteorologice actuale se pot adresa Consulatului General al României la Miami la numerele de telefon +1.305.763.8714 si +1.305.763.8874, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al oficiului consular al României din Miami, SUA: +1-202-515-8953.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet www.mae.ro , www.miamidade.gov/oem

 

Citește mai departe

Doi români au fost arestați în America pentru vânzarea de aur fals la o benzinărie. Iată dialogul cu poliția

 

Doi cetățeni români, activi pe platforma TikTok, au fost arestați recent în Statele Unite după ce au fost acuzați de vânzarea de bijuterii false la o benzinărie dintr-un stat american.

Cei doi bărbați, aparent implicați în „experimente sociale” pentru a genera conținut pe rețelele de socializare, încercau să vândă coliere de aur fals unor persoane neavizate, ceea ce a atras atenția autorităților locale.

Incidentul a avut loc în parcarea unei benzinării, unde suspecții încercau să vândă bijuterii din aur, pretinzând că sunt în nevoie urgentă de bani. Polițiștii au intervenit și au reușit să-i prindă pe cei doi indivizi în flagrant delict.

Dialogul dintre poliție și unul dintre suspecți

 

 

Unul dintre români a încercat să explice situația într-o conversație bizară cu poliția, susținând că este doar un „Tiktoker” care se află în SUA pentru a face „experimente sociale”. Întrebat de ofițeri ce face în America, bărbatul a declarat: „Doar călătoresc, sunt un Tiktoker. Fac niște experimente sociale. Nu am nimic cu mine.”

Când a fost întrebat despre destinația lor, Românul a răspuns: „Nu știu drumul, dacă v-aș spune ceva ar fi greșit, pentru că nu știu unde merg. V-am spus că șoferul meu știe, eu nu știu să călătoresc pe GPS.”

Polițistul a insistat: „Deci nu știi încotro vă îndreptați?”

Românul: „Nu știu. Șoferul meu știe.”

Polițistul: „De ce nu îți spune șoferul unde mergeți?”

Românul: „Eu nu-l întreb pentru că el călătorește în mod normal acum. Noi nu suntem oameni periculoși. Nu cauzăm probleme, nu avem arme sau cuțite, nu avem nimic periculos în mașină. Puteți să-mi verificați mașina, vă rog, este în regulă. Mă puteți verifica pe mine, mașina mea. Nu am nimic de rănit.” 

Vezi aici continuarea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel