„Am decis să nu participăm în această seară la ședința de Guvern de la ora 19.00 și să convocăm mâine dimineață la ora 10.00 o ședință a coaliției”, a declarat Dan Barna.
Conform acestuia, programul „Anghel Saligny” trebuie aprobat în coaliție.
„Această coaliție conduce Guvernul și are o majoritate în Parlament pentru a face politici publice. PNDL 3 nu este un porgram egal cu steagul județul Covasna, celălalt subiect de pe lista suplimentară de ședință de astăzi. Un program în care vorbim de 50 de miliarde din avuția României amanetată pentru un număr de ani în față este un program care are nevoie de un acord politic în cadrul coaliței”, a mai spus Barna.
Dacian Cioloș a anunțat că dacă ședința de Guvern de miercuri va avea loc fără miniștrii USRPLUS va fi convocată o ședință a Biroului Național al formațiunii.
„Vom avea o ședință a Biroului Național dacă premierul decide să țină ședința de Guvern fără miniștrii USRPLUS. Asta înseamnă că ține o ședință de Guvern cu participarea a două partide din coaliție, pentru că acest Guvern e format din trei partide, nu e un Guvern pe persoană fizică. Dacă o face, noi vom avea o ședință a Biroului Național în această seară, în care vom decide care e mandatul cu care mergem mâine la coaliție”, a adăugat Cioloș.
Scandal pe programul „Anghel Saligny“
Premierul Florin Cîțu spune că documentul pentru avizarea programului „Anghel Saligny” a ajuns la Ministerul Justiției încă din 25 august, în vreme ce ministrul Justiției, Stelian Ion, spune că dacă documentul se află la Ministerul de Finanțe, el nu poate fi la MJ.
Stelian Ion, ministrul Justiției, a declarat, miercuri, după ce premierul Florin Cîțu a spus că a verificat și documentul original pentru avizarea programului „Anghel Saligny” a ajuns la Ministerul Justiției în 25 august, că un astfel de document nu ajunge la Justiție decât la final.
„Un document original este unul care contine toate avizele prealabile. Iar la Justitie sosește abia la final, pentru că MJ avizează la final. Orice alt document despre care se vorbește în spațiul public nu este document original. Faptul că se prezintă o adresă de înaintare nu dovedește faptul că ar fi vorba de un document original. Iar dacă avizul MFP s-ar fi dat abia ieri (deci documentul se află la MFP), înseamnă că documentul original nu se putea afla la MJ”, spune Ion.
Premierul Florin Cîțu îl contrazice pe Stelian Ion, care a spus că proiectul „Anghel Saligny” nu a ajuns la minister, motiv pentru care nu a emis aviz: „Pe 25 august am trimis originalul la MJ. Să nu folosim funcția pe care o avem pentru a obstrucționa și pentru a face un abuz de funcție”, pootrivit Mediafax.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News