Vă este dor de desertul copilăriei? Rețeta celor mai delicioase batoane de ciocolată

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
cicolata_de_casa
cicolata_de_casa

Ciocolata de casă este unul dintre dulciurile preferate de români încă din copilărie. Desertul se făcea din lapte praf, nuci sau alune,  vanilie sau rom. 

Rețeta de ciocolată de casă este foarte simplă, iar desertul poate fi făcut de oricine. Ciocolata de casa este mult mai bună și mai sănătoasa decât cea cumpărată. Vă aducem în atenție rețeta de ciocolată de casă cu nuci și alune.

Aveți nevoie de o tavă, 250 grame de lapte praf integral, 125 grame de unt (82% grăsime), 100 ml apă, 40 grame de cacao, 150 grame de zahăr, 2 plicuri zahar vanilat, alune prăjite,  nuci prăjite, stafide și un vârf de cuțit de sare.

Puneți zaharul, zaharul vanilat, sarea și apa într-o cratiță, pe foc mediu, și amestecați până se topește zahărul. Adăugați apoi untul topit. Amestecați până untul se încorporează în siropul de zahăr. Ulterior, amestecați laptele praf cu cacaua, pe care le adăugați treptat în sirop, mixând continuu. După ce ați încorporat laptele praf și cacaua, adăugați nucile, alunele și stafidele, pe care le  amestecați cu o lingură de lemn sau cu mâna. Tapetați tava cu folie de plastic alimentara și adăugați ciocolata. După ce o nivelați,  lăsași într-un loc răcoros, exclus frigider, pentru 3-4 ore. Desertul se taie cu un cuțit cu lama umezită, în cubulețe. Pofta bună!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel